28.10.2020 |
clicama

ERC demana la dimissió de Josep Monràs pel seu paper l'1-O

Fan una crida a "les forces democràtiques" a presentar una moció de censura en el cas que no plegui

ERC posa la moció de censura sobre la taula
ERC posa la moció de censura sobre la taula
ERC demana la dimissió de Josep Monràs pel seu paper l'1-O

L'executiva d'ERC a Mollet del Vallès ha demanat avui a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs que dimiteixi del càrrec pel seu paper en relació al referèndum del passat diumenge. "Un alcalde que, tot i governar amb minoria, no respecta els acords del Ple i que no està al costat de la seva població no pot continuar al capdavant del govern de la ciutat", expliquen en un comunicat signat pel president d'ERC a la ciutat, Albert Biescas i per la secretaria d'Organització, Meritxell Humbert

En el comunicat, on es relaten els fets viscuts en els darrers dies, el referèndum fet en difícils condicions, les concentracions del dilluns i la vaga del dimarts en protesta per la violència policial, es diu que l'alcalde de Mollet Josep Monras "a banda d'impedir i intentar que obrissin alguns dels col·legis electorals, no ha encapçalat les protestes dels ciutadans, als quals representa, per la brutal actuació dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol i ha desqualificat la participació dels molletans i molletanes a la vaga general del 3 d'octubre dient que les manifestacions massives estaven pagades pel Govern".

"Però no es queda aquí- diuen- i s'atreveix a mentir, una vegada més, dient que havia urnes preparades plenes de vots per incorporar-les al final de la votació i que la gent va poder votar més d'una vegada. Sincerament, una persona que menteix, que intenta manipular no pot, o no hauria, d'estar al capdavant d'una ciutat com Mollet. Els molletans i molletanes ens mereixem més respecte i és per això que li demanem que dimiteixi".

L'executiva d'ERC, en el mateix comunicat, llença una crida a "totes les forces democràtiques molletanes" per impulsar una moció de censura en el cas que no dimiteixi. "Per dignitat i per salut democràtica Mollet del Vallès no pot continuar governada per una persona que, en aquests moments, gira l'esquena a la majoria de ciutadans i ciutadanes que hauria de representar", conclouen els republicans.

ERC demana la dimissió de Josep Monràs pel seu paper l'1-O
comentaris