13.08.2020 |
clicama

Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet pels empadronaments a la ciutat

La PAH denuncia traves municipals a empadronar a les persones que ocupen habitatges
Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet pels empadronaments a la ciutat

Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet per la lentitud en els empadronaments a la ciutat. Un estudi de les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) posava en evidència que a més de quaranta municipis de Catalunya es registren queixes per problemes amb els seus respectius ajuntaments per empadronar a persones en situacions de vulnerabilitat. Entre aquests municipis hi ha Mollet. Els problemes per empadronar-se que posen els ajuntaments obliga a aquestes persones en situació de vulnerabilitat - perquè no tenen casa o bé papers- a cometre fraus com és pagar quantitats a terceres persones perquè els empadronin a casa seva. La raó d’aquest frau és que sense empadronar-se moltes persones vulnerables no poden accedir a la targeta sanitària, al sistema educatiu o a algunes ajudes.


En el darrer ple municipal Mollet en Comú va expressar la seva preocupació pel fet que es produeixin problemes amb els empadronaments de les persones sense domicili fix a la ciutat i va manifestar que era un problema que cal solucionar. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) era més concreta i denunciava per via d’un comunicat que alguns ajuntaments vulneren els drets per que posen traves a l’hora d’empadronar persones que estan ocupant un habitatge o viuen en locals o infrahabitatges.


La PAH es fa ressò d’una resolució de l'Institut Nacional d'Estadística i de la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local, que clarifica algunes qüestions en matèria d'empadronament. “És important saber que el nostre Ajuntament no ens pot negar l'empadronament si ens trobem en situació d'ocupació i no disposem de cap contracte, o vivim en un local o un altre tipus d'infrahabitatge”, conclouen.


El regidor d’Atenció a la Ciutadania de Mollet, Juan Torrecillas, en declaracions a Ràdio Mollet quantificava els casos a la ciutat en poc més de 10. Explicava que es tracta de casos que estan parats perquè estan encara en tràmits, en fase de revisió o amb requeriments de documentació. El regidor va voler deixar ben clar que “el consistori no limita ni discrimina a ningú per accedir al padró”. El regidor tanmateix es mostrava obert a reunir-se amb la PAH per estudiar els casos concrets dels ciutadans que ara mateix es troben amb el tràmit del padró aturat.

Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet pels empadronaments a la ciutat
comentaris