24.02.2020 |
clicama

Una entitat animalista es queixa que Mollet no compleix una moció aprovada pel ple de control ètic de coloms i cotorres

Una entitat animalista es queixa que Mollet no compleix una moció aprovada pel ple de control ètic de coloms i cotorres

L'Associació protectora d'Animals Exòtics de Catalunya (APAEC), l'entitat animalista Corazón de Paloma i una veïna de Mollet s'han queixat que l'Ajuntament de Mollet no acompleix a una moció aprovada pel ple municipal relatiu al control ètic de les poblacions de coloms i cotorres que hi ha a la ciutat.
El passat mes de març de 2017, el grup municipal d'Ara Mollet ERC MES amb el suport de l'APAEC i Corazón de Paloma, va presentar una moció al ple municipal on es demanava que s'adoptessin sistemes ètics de control de les poblacions d'aquestes aus com distribuir pinso esterilitzant en coloms i la retirada dels nius abans de la cria, en el cas de les cotorres. La moció va ser aprovada amb el suport de tots els grups. Les entitats animalistes consideren que els mètodes actuals com les gàbies trampa pels coloms o el pla conjunt que duen a terme diversos ajuntaments, entre ells el de Mollet, per eliminar els adults i pollets de cotorres, no ho són d'ètics i en algun cas constitueixen un maltracta animal.
"Lamentablement – diuen les entitats animalistes en un comunicat- tot i haver reclamat en diverses ocasions l'aplicació i compliment de la moció, no ha estat així i aquesta no s'ha dut a terme a hores d'ara".
A inicis del mes de juliol, expliquen des de les entitats, mitjançant les gestions del grup municipal republicà, es van poder reunir amb càrrecs i tècnics municipals. Segon diuen, se'ls va dir que "no pensaven complir la moció".
"És un fet molt greu- diuen les entitats animalistes- que entenem vulnera els drets dels ciutadans de Mollet" i també "els drets dels animals"

Comentarios