10.08.2020 |
clicama

Els veïns de Mollet ja poden opinar sobre les actuacions municipals que volen

Entre les 343 propostes del mandat que hi ha sobre la taula destaca la voluntat de convertir tots els carrers de la ciutat en zona 30
Els veïns de Mollet ja poden opinar sobre les actuacions municipals que volen

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va presentar aquest dimecres el procés de participació ciutadana per al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019 – 2023.

Aquest procés participatiu, obert als ciutadans fins al pròxim 31 d’octubre, parteix de 343 projectes i actuacions que s’estructuren en tres grans eixos on es projecta el model del Mollet del futur: Persones (per una ciutat educadora, participativa i socialment justa), Oportunitats (per una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació) i Espais (per una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable). Hi ha, entre aquestes 343 propostes per exemple, la de convertir gairebé tots els carrers de Mollet en zona 30.

En aquest sentit, l’alcalde Josep Monràs va explicar que “la nostra intenció, dins de les noves mesures que prendrem per lluitar contra el canvi climàtic, és que Mollet a partir del gener de l’any vinent sigui una ciutat 30”.

De fet, el document inicial del PAM també contempla 4 programes estratègics transversals en els quals es destaca fer de Mollet una ciutat verda, però també compromesa amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides, amb l’educació i la salut i amb la innovació des del punt de vista de ciutats intel·ligents (SMART).

Per Monràs, amb aquestes properes actuacions “no comencem, seguim” i una vegada més “posem de manifest la voluntat que sempre hem tingut d’escoltar a la ciutadania i fer-la copartícip en la construcció i la transformació de la ciutat que volem”.

Per la seva part, el regidor de Participació i Transparència, Raúl Broto “aquest és un full de ruta viu, dinàmic i canviant, com ho són les ciutats, i el nostre objectiu es seguir enriquint, ampliant i millorant Mollet entre tots i totes”.

Pel que fa a la feina feta fins ara, l’Ajuntament ha volgut agrair a la ciutadania la seva contribució a la gran quantitat de reconeixements que ha rebut Mollet darrerament en àmbits tan diversos com medi ambient, transparència, serveis socials, seguretat viària, esports o pel seu compromís i difusió de l’ideal europeu.

Fins al 31 d’octubre, les persones majors de 16 anys empadronades a Mollet podran fer les propostes que considerin oportunes a través d’una butlleta que poden trobar en tots els espais municipals i també arribarà a les cases a través del butlletí municipal Quatre Cantons o bé des del web municipal a l’apartat “Quin Mollet volem”.

Tots aquells i aquelles que hagin participat rebran una resposta personalitzada de l’Ajuntament sobre el recorregut de la seva proposta.

Així mateix, un cop finalitzat el procés, es farà una trobada pública per presentar el document final del PAM amb les diferents aportacions ciutadanes.

Els veïns de Mollet ja poden opinar sobre les actuacions municipals que volen
comentaris