Martes. 21.11.2017 |
El tiempo
Martes. 21.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Els sindicats defensen el dret de vaga

CCOO i UGT omplen La Marineta per reclamar la derogació de l'article 315.3 i la llei Mordassa

La Marineta plena de gom a gom
La Marineta plena de gom a gom
Els sindicats defensen el dret de vaga

La Marineta es va omplir el passat dijous dia 13 de sindicalistes. La UGT del Vallès Oriental i CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona, juntament amb la 'Comissió Internacional en defensa dels 300', havien organitzat un acte en defensa dels 300 processats per la vaga general i contra la repressió sindical i l'èxit de la convocatòria va ser absolut. I no només de representants sindicals: l'acte també va comptar amb la presència de representants polítics com el regidor del PSC, Raúl Broto i el portaveu d'Ara Mollet-ERC, Oriol López.

A l'acte van intervenir el secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, Òscar Riu; Miguel González, de la Comissió Internacional en defensa dels 300 i Gonzalo Plata, secretari general de CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona.

En l'acte de La Marineta es va donar suport a tots els sindicalistes imputats, jutjats i condemnats per exercir el dret de vaga – uns 300-, i també es va denunciar la persecució que els sindicalistes estan patint aquests darrers anys.

L'objectiu de la convocatòria de la Marineta també era demanar la derogació de l'article 315.3 del Codi Penal i la Llei Mordassa, i crear un marc jurídic que garanteixi el lliure i efectiu exercici del dret de vaga de les persones treballadores, segons va explicar el secretari general de CCOO, Gonzalo Plata."La vaga- va recordar Plata- és un dret dels treballadors, mai un delicte. És part de les llibertats sindicals".

Aquesta mobilització que ara enceten els sindicats, segons va avançar Gonzalo Plata, es traduirà en mocions que plantejaran als diferents ajuntaments de la comarca i també en la creació d'una comissió comarcal de suport a la Comissió Internacional en defensa dels 300.

El secretari comarcal d'UGT, Òscar Riu, va ser contundent contra el PP i Ciutadans, encara que de forma diferent. Mentre que va qualificar el PP de "gentussa que prefereix tenir a corruptes en lloc de defensar els drets laborals", a Ciutadans el va acusar d'abstenir-se en aquests temes "i qui s'absté no està amb la classe treballadora".

Riu va dir que tant la Llei Mordassa com l'aplicació de l'article 315.3 als sindicalistes que varen participar en piquets a la vaga general del 2012 formen part d'una estratègia per "atemorir-nos". "Però s'han equivocat amb nosaltres", va concloure.

Comentarios