27.01.2020 |
clicama

Els Mossos vigilen els jutjats de Mollet per evitar noves accions dels CDR

Els Mossos vigilen els jutjats de Mollet per evitar noves accions dels CDR

Des d'aquest dimecres al vespre, els Jutjats de Mollet, al carrer Anselm Clavé, tenen protecció policial. L'entrada de les dependències judicials són vigilades per dos agents dels Mossos uniformats, en un vehicle patrulla.


La vigilància del Jutjat de Mollet, igual que de mig centenar de jutjats catalans més, es fa per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'ordre judicial va arribar a interior aquest dimarts, i des d'aleshores s'ha posat en marxa el dispositiu requerit.


El TSJC reacciona d'aquesta manera a l'onada d'episodis protagonitzats per activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a diversos punts de Catalunya, que el dilluns van llançar fems, excrements o escombraries les portes de diversos jutjats, entre ells al de Mollet.


La Sala de Govern del TSJC ja reclamava el dimarts que els Mossos d'Esquadra que procedissin a la "protecció presencial i permanent" de totes les seus judicials de Catalunya. I també que informessin el president del TSJC, Jesús María Barrientos, de les mesures concretes adoptades.
L'acord es prenia "davant dels nombrosos i intolerables atacs" a edificis judicials, i en resposta directa a l'abocament de fems i escombraries que els CDR van fer dilluns davant els jutjats.

Comentarios