Jueves. 14.12.2017 |
El tiempo
Jueves. 14.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Els molletans decideixen adequar la plaça de Sant Jordi per votació popular

1.000 molletans es pronuncien a través del procés participatiu Decideix 100.000 euros

Planol de la zona que s'arrajanjarà
Planol de la zona que s'arrajanjarà
Els molletans decideixen adequar la plaça de Sant Jordi per votació popular

Adequar la Plaça Sant Jordi ha estat la proposta vencedora del procés participatiu Decideix 100.000 euros impulsat per l'Ajuntament de Mollet.
Al llarg de més d'un mes, prop de 1.000 molletans han participat en aquest procés de decisió ciutadana directa d'inversions a la ciutat, en el qual la ciutadania tenia la possibilitat de decidir on invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'entre 9 projectes.

Finalment, el més votat, amb 302 vots, ha estat adequar la Plaça Sant Jordi. Els altres dos que han rebut més suport han estat la substitució dels plataners dels barris de Can Borrell i Santa Rosa, amb 260 vots, i millorar les places de Riera Seca amb 154.

La plaça de Sant Jordi està situada al carrer de Rafael de Casanovas entre els carrers Sant Jordi i l'avinguda Burgos. En una part d'aquesta plaça s'ubica el Monument de Rafael de Casanovas i que cada any acull l'Ofrena Floral de l'Onze de Setembre.
El projecte guanyador planteja la pavimentació amb diferents tipus de materials de la plaça per tal d'eliminar barreres i obstacles existents, que dificulten la mobilitat a un únic nivell, mitjançant plataformes elevades d'encreuament de carrers que prioritzin la mobilitat dels vianants, entre altres aspectes.

A partir d'aquí, entre setembre i octubre, hi haurà una trobada oberta per explicar i debatre amb la ciutadania les característiques tècniques i l'execució del projecte.

D'altra banda, tenint en compte l'alt suport que ha rebut la proposta de substituir els plataners de Can Borrell i Santa Rosa, més enllà de les actuacions periòdiques de poda i substitució d'arbres, es tindrà una cura especial per desenvolupar actuacions concretes de cara al 2018.

Els projectes entre els quals calia escollir, que en el seu moment van ser els més proposats per la ciutadania al Pla d'Actuació de Mandat 2016 – 2019, afectaven el passeig de Cecs Bas, al voltant del Teatre Municipal de Can Gomà, a la Plaça Sant Jordi, a la plaça dels Voluntaris Olímpics i Paralímpics, a la millora de les places Mercaders, Ramaders, Remença i Ferrers, a la modernització de la plaça Nelson Mandela, a la Ronda d'Orient davant l'Estació de França, renovar els jocs infantils del parc de la Farinera, la plaça de Mauthausen i el parc de la Plana Lledó, o la substitució de l'arbrat dels barris de Can Borrell i Santa Rosa.

Comentarios