02.03.2021 |
clicama

Els jutjats de Mollet ja funcionen amb normalitat a Can Fàbregas

Nous-jutjats
Els jutjats de Mollet ja funcionen amb normalitat a Can Fàbregas

Els jutjats de Mollet ja funcionen al seu nou edifici de Can Fàbregas des d’aquest passat dilluns, 11 de novembre sense incidències. Al llarg de la setmana passada i el cap de setmana es va procedir a traslladar tot el material des de les antigues dependències del carrer Anselm Clavé que ara ja estan buides. Aquest dijous la consellera de Justícia Ester Capella, acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs i altres autoritats com el fiscal superior de Catalunya, Fracnisco Bañeras; el president de l’Audiència de Barcelona, Antonio Recio, la fiscal en Cap de l’àrea de Granollers, Gloria Garcia o el jutge degà de Mollet, Juan Diaz, entre altres autoritats de l’àmbit de la justícia, ha procedit a inaugurar el nou edifici.


L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, després de molts agraïments i de recordar que avui es feia realitat una llarga reivindicació de la ciutat, s’ha mostrat molt satisfet amb el nou espai judicial. L’alcalde de la ciutat ha aprofitat la presència de la consellera per demanar que la ciutat tingui un sisè jutjat dedicat a la violència contra les dones.


La Fiscal de l’àrea de Granollers, Gloria Garcia, ha compartit la satisfacció general pels nous espais judicials i ha aprofitat per reclamar un espai propi per la fiscalia.


El president de l’Audiència de Barcelona, Antonio Recio, per la seva banda, ha explicat que si es volia una justícia descentralitzada, propera als ciutadans, era molt important el paper dels ajuntaments i ha emfatitzat en el pes que la reivindicació local de tenir unes instal·lacions dignes ha tingut en el cas de Mollet i que aquesta s’ha fet finalment realitat “gràcies a la insistència del seu alcalde”.


La consellera de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que “Mollet té ara els jutjats del segle XXI que es mereixen els ciutadans” i ha reconegut que els anteriors espais judicials de la ciutat, al carrer Anselm Clavé, eren “obsoletes i insuficients”, que els nous espais han arribat després de molts anys de promeses incomplertes, i ha demanat “disculpes” al personal judicial i a totes aquelles persones que han patit “les mancances” dels anteriors jutjats. Capella ha coincidit amb l’alcalde Monràs en agrair a l'anterior conseller Carles Mundó que va ser el que va iniciar el procés que ara ha finalitzat amb la inauguració dels nous jutjats.
La Consellera també va aprofitar per fer la seva pròpia reivindicació: que el departament de Justícia de la Generalitat tingui el suport dels diferents agents judicials en el moment de demanar al Ministeri de Justicia més recursos per fer que l’administració de justícia estigui a l'altura del que volen els ciutadans.

CINC JUTJATS I EL REGISTRE, AMB MOLT MÉS ESPAI

Les obres d’adequació de l’edifici de Can Fàbregas van començar el desembre de 2018 i han marxat sobre el calendari previst. Les obres han anat a càrrec del propietari de l’edifici.
El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. El nou edifici de Can Fàbregas disposa de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències anteriors. Al marge del fet que s’amplien els espais judicials tot l’edifici és ara accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El partit judicial de Mollet del Vallès presta servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.

El Departament de Justícia ha llogat el local per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. El passat mes de juliol el govern va aprovar la despesa de 10.008.651 milions d’euros per fer front a les mensualitats dels pròxims 20 anys. D’aquesta manera, el Govern garanteix que els pressupostos de les dues pròximes dècades disposin sempre d’una partida per al lloguer del local.

UNA AMPLIACIÓ DE FUTUR

El Departament de Justícia, d’altra banda, ha traslladat ja a la Direcció General de Patrimoni la proposta de llogar 500 m2 més d’espai de Can Fàbregas per poder ubicar-hi la Fiscalia. La resolució, però, arribarà el 2020, quan l’edifici ja estigui en funcionament. La consellera de justícia s’ha referit a aquest tema a Mollet i ha dit que ho estan “començant a estudiar”, però que la seva materialització també depèn de Madrid i, en aquest sentit, ha reclamat el suport dels agents judicials del territori.

Els jutjats de Mollet ja funcionen amb normalitat a Can Fàbregas
comentaris