15.08.2020 |
clicama

Els jubilats de Mollet retornen als carrers i demanen a les formacions d’esquerres de la ciutat gestos unitaris en defensa de les polítiques socials

Els jubilats de Mollet retornen als carrers i demanen a les formacions d’esquerres de la ciutat gestos unitaris en defensa de les polítiques socials

La Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet recupera de nou les seves concentracions. Aquest dijous dia 2 de juliol a les 11 h no ho ha fet com era habitual davant de les oficines de la Seguretat Social al carrer Gaietà Ventalló sinó que desenes de persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament de Mollet. Allà s’ha llegit un manifest en solidaritat amb les víctimes de gent gran que han mort a les residències al llarg de l’epidèmia de la Covid-19 i s’ha denunciat el model mercantilista que impera en aquestes i que posa els beneficis per sobre de les persones.


També s’han manifestat favorables a l’acció del Govern central i molt crítics amb les accions dels diferents grups opositors.


“Enmig d'aquesta crisi sanitària mundial, d'aquest dolor i impotència davant l'avanç de la malaltia, hem assistit a una crítica ferotge, a una confrontació permanent de les dretes contra un govern voluntariós però posat al límit per l'emergència sanitària. Una crítica plena de falsedats, que l'únic que buscava era fer caure a Govern, era aprofitar-se del patiment de la gent per aconseguir un benefici electoral. També hem vist altres actituds tèbies o negatives que sempre buscava aconseguir contrapartides, alienes al tema de la salut, per donar suport a les necessàries mesures preses pel Govern”, es deia en el manifest.


La Comissió de Jubilats i Pensionistes s’ha felicitat per altra banda de la resposta massiva de “suport, simpatia i agraïment de la ciutadania cap als sanitaris i la sanitat pública, forjant una opinió majoritària en la societat en contra que els serveis públics essencials siguin un negoci per a uns pocs”, però ha considerat que malgrat això “ens fa mal la desunió que es dóna en diferents llocs entre grups i organitzacions que en l'àmbit general donen suport i impulsen amb fermesa aquestes polítiques”, referint-se a les diferents formacions d’esquerres.


Els jubilats, a més a més, assenyalen que aquestes formacions “en l'àmbit de territori posen per davant el que les separa i no el que les uneix”.


La Comissió de Jubilats i Pensionistes per això demana que a Mollet “es facin gestos unitaris, que s'organitzin actes unitaris d'explicació i defensa d'aquelles polítiques socials en enfront de la pandèmia i la crisi econòmica i social que ajudin al seu coneixement i eficàcia”.


“Amb això, sens dubte, s'anirà generant una confiança i una seguretat en què d'aquest difícil moment ens en sortirem tots junts, amb més i millor sanitat pública, amb menor desigualtat, amb més erradicació de la pobresa i més drets socials”, conclouen des de la Comissió.

Els jubilats de Mollet retornen als carrers i demanen a les formacions d’esquerres de la ciutat gestos unitaris en defensa de les polítiques socials
comentaris