22.05.2019 |
clicama

Els jubilats i pensionistes de Mollet tornen a protestar al carrer

Mollet en Comú ha fet públic un comunicat on valora molt positivament i recolza plenament les mobilitzacions

Els jubilats i pensionistes de Mollet tornen a protestar al carrer

Un centenar de jubilats i pensionistes de Mollet s'han concentrat avui dijous a les 11 del migdia davant de l'oficina de la Seguretat Social del carrer Gaietà Ventalló en defensa del sistema públic de pensions convocats per la Comissió de Jubilats i Pensionistes. Els concentrats, després d'un breu parlament, han fet una marxa fins a la rambla. A la marxa s'han sentit lemes com "no hay pan para tanto chorizo", entre altres en favor de les pensions públiques.


El Grup sectorial de pensionistes de Mollet en Comú ha fet públic un comunicat on valora molt positivament i recolza plenament les mobilitzacions que estan duent a terme les persones jubilades i pensionistes en lluita per unes pensions dignes i públiques, més concretament, la tasca de la Comissió de Jubilats i Pensionistes a la nostra ciutat.


A Mollet en Comú, diuen "estem convençuts que ha estat gràcies a aquestes mobilitzacions a Mollet, Catalunya i a la resta de l'Estat que s'ha aconseguit canviar el sistema adoptat pel govern del PP de pujar les pensions un 0,25%, així com el factor de sostenibilitat que reduïa la pensió en funció de l'augment de l'esperança de vida"


Mollet en Comú demana que el principi d'acord al qual es va arribar en la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo, en la línia d'apujar les pensions segons l'increment del cost de la vida, "es concreti per part del govern de l'estat en un projecte de Llei". Així mateix, reclamen que es derogui la reforma del 2013, s'equilibri l'estructura financera del sistema de pensions i es deixin de fer declaracions contràries a la recomanació de la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo, "com ha fet la ministre d'Economia i el Secretari d'Estat de la Seguretat Social, que rebutgen que les pensions s'actualitzin només per l'augment del cost de la vida".


Des de la sectorial de pensionistes de Mollet en Comú pensen que hi ha altres factors que contribueixen a reduir el poder adquisitiu dels pensionistes, com ara el re-pagament sanitari, la retirada de més de 400 medicaments subvencionats per la Seguretat Social i "la descontrolada pujada del rebut de la llum, fruit de la nefasta liberalització del sector energètic. En aquest sentit, demanem una intervenció dels poders de l'Estat".

Comentarios