05.06.2020 |
clicama

Dues marxes a Mollet per reivindicar el 1r de Maig

Dues marxes a Mollet per reivindicar el 1r de Maig

Mollet del Vallès va ser escenari aquest 1r de Maig, dia del treballador, de dues manifestacions amb caràcter reivindicatiu. Les dues manifestacions es van realitzar a la mateixa hora, a partir del migdia.


La primera manifestació, ja un clàssic en els Dies del Treballador a Mollet, va ser la convocada per la CGT del Vallès Oriental. La manifestació, en la que van participar més d’un centenar de persones, es va iniciar davant de l'Ajuntament. Abans de l'inici de la mateixa l'associació l'Atzarola va realitzar una performance sobre la realitat dels treballadors en l'actualitat. Seguidament la marxa va passar per diferents carrers de la ciutat fins a finalitzar a la masia de Can Borrell.


Enguany la CGT volia reivindicar “els drets i llibertats de la classe treballadora” recordant el centenari de la vaga que es va produir a la Canadenca, gràcies a la qual es va implantar la jornada de les 8 hores.

1r-maig-2


Per altra banda unes desenes de persones varen participar en la manifestació “unitària i republicana” convocada per diverses organitzacions i partits independentistes. Els convocants eren el sindicat CSC, al costat de la CUP, CDR Mollet, Poble Lliure, Junts per Mollet, Mollet feminista, ERC, Assemblea, Òmnium, Súmate i MES.


Amb el lema “Alça’t Mollet. Per una vida digna” la marxa es va iniciar a les 12 a El Lledoner i va passar per diferents carrers de la ciutat.


Per altra banda molts afiliats dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, van participar en la manifestació que ahir es va fer a Barcelona en defensa dels drets dels treballadors. Segons han informat des de CCOO, aquest sindicat va fer un bloc propi de la comarca on van estar presents, a l'haver estar convidats expressament perquè poguessin donar a conèixer les seves reivindicacions, representants d'entitats com la Plataforma de Sanitat Baix Vallès i membres de les Plataformes de Pensionistes a Mollet i Montmeló.

Dues marxes a Mollet per reivindicar el 1r de Maig
comentaris