20.04.2019 |
clicama

La Diada a Mollet va marcada pels actes institucionals i reivindicatius

La Diada a Mollet va marcada pels actes institucionals i reivindicatius

Aquest dimarts Mollet del Vallès va commemorar l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, amb la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. La celebració va comptar amb la presència de la Corporació Municipal, el Síndic Personer i la participació d'entitats i partits polítics de la ciutat. No van participar en aquest acte ni el grup de Ciutadans ni el Partit Popular.

L'acte va començar a les 12 del migdia al monument de Rafael Casanova, situat a l'avinguda que porta el mateix nom. L'Associació Pau Casals i el cor Estoc de Veus acompanyaren l'homenatge amb la interpretació de peces musicals com la sardana Per tu ploro i els himnes de Mollet i de Catalunya, entre d'altres.

La hissada de bandera va anar a càrrec de l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, acompanyat de dos infants del Club Bàsquet Mollet, que aquest any celebra el seu 75è aniversari. Els Castellers de Mollet van alçar un pilar d'homenatge. Tot seguit es va iniciar l'ofrena floral. Formacions polítiques com el grup municipal Ara Mollet ERC MES van anar al monument després de fer un recorregut per diversos carrers de la ciutat. Entre el públic hi havia nombroses persones que portaven cartells on reclamaven la llibertat dels "presos polítics" i banderes estelades.
El dilluns al vespre totes les entitats i partits independentistes van organitzar la tradicional marxa de torxes que va anar de la plaça Prat de la Riba fins al monument a Rafael Casanova. La marxa anava encapçalada per una pancarta on es podia llegir "Mollet som república".

En els eixos principals de la ciutat, el consistori molletà va instal·lar banderoles commemoratives de l'11 de setembre per recordar la celebració i mostrat el reconeixement i l'adhesió de Mollet a la Diada Nacional de Catalunya.

5-diada-2

Comentarios