24.01.2021 |
clicama

Diada: L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova només la faran els portaveus municipals

Diada: L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova només la faran els portaveus municipals

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya tindrà a Mollet un caire més reivindicatiu que institucional malgrat l’epidèmia de la Covid-19. La raó és doble: per una banda, l’Ajuntament de Mollet, per lluitar contra la pandèmia, ha apostat per un acte de baix perfil, mentre que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara una important mobilització a Mollet del Vallès consistirà en una cadena humana que unirà diferents edificis de l’Administració espanyola “per recordar on és el poder que aspirem a reemplaçar”.
Aquesta setmana l’Ajuntament de Mollet ha anunciat que aquest divendres, 11 de setembre, ha decidit suspendre l’acte unitari institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’ofrena al monument de Rafael Casanova, on participaven veïns i entitats per evitar concentracions de persones i contribuir a frenar la propagació de la Covid-19.
L'Ajuntament de Mollet del Vallès commemorarà enguany la Diada només amb l’ofrena floral institucional, per part dels portaveus municipals i encapçalada per l’alcalde al davant del monument de Rafael Casanova i recordant la Diada amb imatges que recorden l’efemèride a diferents punts de la ciutat.
Tot i el format reduït de 9 a 13 hores, el carrer Antònia Canet des de Francesc Cambó fins a Rafael Casanova romandrà tancat al trànsit per evitar aglomeracions.
L’alcalde Josep Monràs, ha dit que “en aquests moments d'alt risc al nostre territori, cal tenir molta prudència i responsabilitat. Hem pres aquesta decisió perquè el Govern Municipal sempre prioritzarà la salut i la vida de les persones per damunt de tot i la nostra prioritat és minimitzar els riscos de contagi de la Covid- 19 especialment quan s'està a punt de començar el curs escolar. Vull desitjar una bona Diada a tots i a totes i demanar prudència en la seva celebració”.

Diada: L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova només la faran els portaveus municipals
comentaris