24.09.2020 |
clicama

Desenes de paradistes es concentren davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar el retorn del mercat setmanal

L’Ajuntament anuncia el retorn del mercat aquest mes de juny però només amb alimentació
Desenes de paradistes es concentren davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar el retorn del mercat setmanal

Desenes de paradistes s’han concentrat aquest dimarts davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar el retorn del Mercat setmanal. Els paradistes, que portaven diverses pancartes de protesta, a més a més de sol·licitar el restabliment del mercat totalment – no només el de menjar- demanen que aquest no es faci per fases sinó que puguin retornar tots els paradistes i no només una part. Els paradistes ambulants, que expliquen que el tancament del mercat des de fa dos mesos els està provocant greus problemes econòmics, especialment aquells que comercialitzen roba, demanen ajudes públiques per poder comprar el gènere de temporada. Diuen que no han pogut vendre la roba d’hivern i ara no tenen liquiditat per adquirir la d’estiu.


Una delegació dels paradistes del mercat setmanal es va reunir amb la regidora de Comerç, Mercè Pérez qui els va explicar els plans de l’Ajuntament per reobrir el mercat que es farà d’acord amb l’actual situació sanitària.
Durant la trobada, l’Ajuntament els ha informat de la voluntat de restablir el mercat aquest mes de juny només amb parades d’alimentació i que també s’està buscant una ubicació alternativa a l’avinguda de la Llibertat. La nova ubicació, encara per concretar, ha de permetre garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i de distància de les autoritats sanitàries per aquest tipus d’activitats de pública concurrència.


Pel que fa a la resta de parades, l’Ajuntament també està buscant ubicacions alternatives per, en una segona fase, restablir aquest sector del mercat segons vagin evolucionant i concretant-se les mesures decretades per l’estat d’alarma. També se’ls ha recordat que, mentre no es pugui retornar a l’activitat, l’Ajuntament els eximeix del pagament de la taxa de mercats.


Concretament sembla que es proposa als paradistes que puguin obrir inicialment només el 25% del total. Els paradistes, però, no accepten aquestes restriccions, ja que implicaria que cadascun d’ells només podria posar parada al mercat una vegada al mes i això no els resulta rendible. És per això que demanen obrir al mateix temps el 100% de les parades.


La regidora de Comerç, Mercè Pérez ha agraït als paradistes la seva comprensió en aquests moments excepcionals i la seva predisposició al diàleg. Entenc els seus neguits, perquè les parades del mercat són el seu mitjà de vida, però des de l’Ajuntament hem de vetllar per la seguretat de tots els molletans i les molletanes, i hem de garantir que quan el mercat setmanal es restableixi ho faci podent garantir totes les mesures de protecció i seguretat".

Desenes de paradistes es concentren davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar el retorn del mercat setmanal
comentaris