20.04.2019 |
clicama

La CUP Mollet reclama que la ciutat dediqui un carrer o una plaça a la primera alcaldessa, Anna Bosch

Anna Bosch en un acte amb Jordi Pujol
Anna Bosch en un acte amb Jordi Pujol
La CUP Mollet reclama que la ciutat dediqui un carrer o una plaça a la primera alcaldessa, Anna Bosch

La CUP Mollet ha reclamat avui que la ciutat dediqui un carrer o una plaça a la memòria de la qual va ser la primera alcaldessa de la ciutat, Anna Bosch. Per aquest motiu, la CUP Mollet, ha presentat una proposta de moció al ple de l'ajuntament per tal que el consistori acordi resoldre aquest deute durant aquest pròxim any 2019 quan es compliran deu anys de la seva mort.


La formació independentista recorda que la primera alcaldessa democràtica de la ciutat, militant del PSUC, va accedir al càrrec amb 28 anys i destaca l'esforç per adequar i dotar la ciutat, que havia experimentat un creixement elevadíssim en molt pocs anys, dels serveis més bàsics, i fites com l'aprovació del nou Pla d'Ordenació Urbana (1981), que va rebre el Premi Nacional d'Urbanisme i la negociació amb l'Institut Català del Sòl per aconseguir l'abandonament del projecte d'una "ciutat satèl·lit" entorn de Gallecs i la seva preservació com a espai agrícola.


Per Mercè Solé, portaveu de la CUP Mollet, "és incomprensible que Anna Bosch no tingui encara un espai dedicat a la seva memòria a la nostra ciutat, no tan sols pel fet de ser la primera alcaldessa, sinó pel valor de la seva tasca política i social en uns temps molt difícils per tothom, però molt especialment per les dones que assumien responsabilitats polítiques".


Solé, ha recordat que "l'any vinent es compliran deu anys de la seva desaparició i l'ajuntament de Mollet no pot obviar aquesta data perquè el llegat de l'Anna és patrimoni de tots els molletans, sense distinció de colors polítics". "La ciutat està en deute amb l'Anna i l'ajuntament de Mollet ha de posar-se ja a solucionar aquest greuge", ha assenyalat Solé.  

Comentarios