25.02.2021 |
clicama

La CUP-Guanyem parla de propostes antirepressives davant els jutjats de Mollet

La CUP-Guanyem parla de propostes antirepressives davant els jutjats de Mollet

La CUP-Guanyem va portar a terme ahir dilluns 1 de febrer, una roda de premsa a l’entorn de les propostes sobre antirepressió. L’acte va tenir lloc davant els jutjats de Mollet per representar un dels espais que els activistes han tingut que visitar sovint. Al mateix hi van participar, la diputada de la CUP al de Parlament de Catalunya i número 7 de la candidatura, Maria Sirvent, i Marc Compte, membre de la CUP de Mollet.

Compte va recordar que “l ’Estat espanyol, té en marxa un procés de criminalització del moviment independentista creant i alimentant un relat que justifiqui la seva repressió sense límits. Agressions impunes, detencions injustificades i muntatges policials, contra ciutadans i activistes pel simple fet d’haver assistit a una manifestació, són el pa de cada dia”.

“Mollet i el Vallès, en som un exemple ben clar d’aquesta estratègica, amb nombroses companyes encausades per seu activisme social o independentista, com les encausades del 27S o el company Brian, entre altres,” va denunciar Compte.

De la seva banda, Sirvent va fer una crida a “evitar que la repressió judicial marqui el ritme polític de la lluita per la Independència i a convertir-la en un element mobilitzador per la ruptura i per la República”. “Cal construir un front unitari contra la repressió, vingui d’on vingui i per una Amnistia total de tots els presos, exiliats i encausats que no deixi a ningú fora” va assenyalar la diputada cupaire.

Sirvent va denunciar que “el Govern de la Generalitat és part, com acusació particular, de més d’un centenar de causes contra militants i activistes independentistes i socials, als quals se’ls demana penes de presó i multes elevades” i va reclamar a JxCat i ERC que “acabin amb aquesta contradicció entre el seu discurs i els seus fets, deixin de col·laborar amb la repressió judicial dels aparells de l’Estat i es retirin com a acusació de tots aquests encausaments”. “És una presa de pèl que el mateix Govern que insta la gent a mobilitzar-se després sigui el primer que encausa i empresona activistes”, va concloure Sirvent.

La CUP-Guanyem parla de propostes antirepressives davant els jutjats de Mollet
comentaris