25.02.2021 |
clicama

La CUP denuncia que a Mollet s’han doblat les persones que passen la nit al ras

Reclamen a l’equip de govern que s’articuli de forma urgent un pla d’acollida dels sense sostre a la ciutat
Sensesostres
La CUP denuncia que a Mollet s’han doblat les persones que passen la nit al ras
La CUP de Mollet ha alertat avui de l’augment a la ciutat del nombre de persones sense sostre que passen la nit al ras, als bancs de les places o als caixers automàtics de les entitats bancàries.

L’assemblea cupaire, afirma en un comunicat, que ha pogut constatar “aquesta setmana que la situació lluny d’arreglar-se ha empitjorat, quasi doblant-se el nombre de persones afectades".


Mercè Solé, portaveu de la CUP Mollet i exregidora d’ensenyament de la ciutat, ha afirmat, “a Mollet persisteix una bossa de prop d’un miler de famílies que no reben cap prestació social” i que “la pressió immobiliària i els alts preus, estan fent fora de casa a molta gent en situació de pobresa extrema, incapaç d’accedir al pagament d’un lloguer”.


Per a Solé, el primer que cal fer, és reconèixer el problema. La inclusivitat d’una ciutat es pot mesurar pel respecte que té als col·lectius més vulnerables “A Mollet hi ha pobresa i cada dia hi ha més famílies en situació límit i defensar-les i ajudar-les a sortir d’aquesta emergència hauria de ser la prioritat número u de l’ajuntament”.


La portaveu de la CUP Mollet, ha reclamat per això, a l’equip de govern municipal que “reorienti les seves prioritats polítiques” i “aboqui els recursos necessaris per articular de manera urgent un pla d’acollida de persones sense sostre a la ciutat, abans que arribin les nits més fredes de l’any” i com a mesura a mitjà termini “desplegui Plans d’Inclusió als barris de la ciutat, per fomentar la igualtat, garantir l’equitat d’accés als serveis i atendre les persones dependents o en situació de vulnerabilitat”.

La CUP denuncia que a Mollet s’han doblat les persones que passen la nit al ras
comentaris