24.08.2019 |
clicama

Convoquen diversos actes aquest dissabte per recordar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017

Convoquen diversos actes aquest dissabte per recordar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017

Aquest dilluns Rosalia Molina (CDR), Teresa Pons (Òmnium) i Lídia Vilaregut (ANC) van comparèixer davant dels mitjans de comunicació per explicar els actes que aquestes organitzacions, al costat d'altres com Súmate, Esquerra, PDeCAT o la CUP organitzen aquest cap de setmana a Mollet per "reivindicar" l'1 d'octubre, el referèndum que va organitzar l'any passat la Generalitat i que va ser considerat il·legal.
Els actes organitzats a Mollet s'iniciaran avui divendres a les 19 h al pàrquing del Caprabo on s'ha organitzat una concentració de cotxes que posteriorment recorreran els barris de la ciutat per convocar als ciutadans pels actes del dissabte 29.


El dissabte els actes s'iniciaran a les 11 hores del matí davant dels cinc punts on es va votar l'1 d'octubre: l'IES Mollet, l'IES Gallecs, el Casal Cultural, el Centre d'Atenció Primària de Can Pantiquet i l'IES Vicenç Plantada. Allà es col·locarà una placa commemorativa i es llegirà un manifest. Posteriorment els grups es desplaçaran a l'Ajuntament on es trobaran amb els Avis per la República i més tard s'anirà al Parc de les Pruneres on es farà un dinar popular i diverses activitats que es prolongaran tota la tarda. Hi haurà música en viu, un recital poètic i es podrà veure un documental sobre el referèndum.


L'objectiu d'aquests actes, segons es va explicar, és reivindicar-los "per continuar lluitant". "Amb aquests actes tornen a prendre els carrers i seguim amb la lluita per aconseguir el que es va decidir l'1-O", va explicar Rosalia Molina. "L'1 d'octubre va ser un dia molt important, el més important d'aquesta lluita i per això és molt important celebrar-ho. Serà una festa per donar-nos ànims...", va assenyalar Teresa pons. El dia 2 el Casal Cultural també col·locarà

El ple municipal rebutja recordar "amb solemnitat" l'1-O

El ple municipal de Mollet va rebutjar aquest dilluns una moció conjunta dels Grups Municipals del PDeCAT i d'Ara Mollet- ERC MES on es demanava recordar "amb solemnitat" la data de l'1 d'octubre de 2017 quan "12.011 molletanes i molletans van exercir de manera pacífica el seu dret de vot en un referèndum d'autodeterminació". La moció va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC, PP i Ciutadans i l'abstenció de Canviem Mollet. Només les dues formacions que la presentaven van votar a favor.
La moció també demanava que el ple ratifiqui que "la solució al conflicte polític ha de passar indefugiblement per vies democràtiques, on la ciutadania pugui lliurement expressar la seva opinió i aspiracions polítiques".

Comentarios