25.02.2020 |
clicama

Conversa a Mollet entre el periodista Enric Juliana i l’economista Marcel Planellas

Conversa a Mollet entre el periodista Enric Juliana i l’economista Marcel Planellas

Aquest dimarts 19 de novembre es va presentar la publicació Textos 5, que recull els anàlisis que Solé Tura va fer del text constitucional durant els primers 25 anys. L’activitat s’emmarca en la commemoració del Dia de la Ciutat, el passat 4 de novembre.

La presentació del llibre va anar a càrrec de l’alcalde de Mollet i president del Centre d’Estudis per la Democràcia (CED), Josep Monràs, i va tenir com a protagonistes destacats el periodista i director adjunt de La Vanguardia, Enric Juliana, i l’economista i membre assessor del CED, Marcel Planellas, sota el títol “Jordi Solé Tura: compromís polític i mirada cap al futur. Els aniversaris de la Constitució”.  Planellas i Juliana van parlar de Solé Tura, però també de la Constitució i de l’actualitat política. El periodista va sorprendre quan va afirmar que el que era progressista avui era defensar l’esperit obert de la Constitució inicial davant els que volen desbordar-la.

La nova publicació del CED, Textos 5, sorgeix de la commemoració del 40è aniversari de la Constitució que es va fer a Mollet el desembre de 2018 amb la presència de Meritxell Batet, llavors ministra de Política Territorial i Funció Pública, i Enric Juliana. Tots dos han pres part en aquest projecte i en signen la presentació i el pròleg respectivament.

Textos 5 s’ha concebut com una mostra de l’anàlisi que Jordi Solé Tura va fer del text constitucional des del 1977 fins passats vint-i-cinc anys (2003). Són un total de nou articles, en format entrevista, article de premsa, conferència transcrita o article per a publicació, que s’han reproduïts íntegres.

Amb aquest acte, l’Ajuntament de Mollet també commemora el Dia de la Ciutat, celebrat el passat 4 de novembre, així com es vol retre homenatge a Jordi Solé Tura en el desè aniversari de la seva mort (que es commemora el proper 4 de desembre).

Comentarios