17.02.2019 |
clicama

La consellera de Justícia Ester Capella anuncia que els nous jutjats de Mollet funcionaran l'estiu que ve

La consellera ha visitat les futures dependències judicials
La consellera ha visitat les futures dependències judicials
La consellera de Justícia Ester Capella anuncia que els nous jutjats de Mollet funcionaran l'estiu que ve

La nova consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat aquest dilluns al matí Mollet. Capella ha sigut rebuda per l'alcalde, Josep Monràs a l'Ajuntament on ha signat el llibre d'Honor de la ciutat. Posteriorment, la consellera acompanyada per l'alcalde, diferents regidors de l'Ajuntament i persones del món judicial, han visitat l'edifici de la ronda de Can Fàbregas que acollirà els nous jutjats de la ciutat. Fa uns dies la conselleria va signar amb els propietaris del local del barri de l'Estació de França el contracte de lloguer. El local d'uns 2.500 metres quadrats està actualment buit i el propietari té ara 11 mesos per fer les obres necessàries per adaptar-lo a les seves noves funcions judicials. Posteriorment, Justícia ha de moblar-lo, equipar-lo i organitzar el trasllat des de les actuals dependències judicials d'Anselm Clavé. Els nous jutjats també acolliran les dependències del Registre Civil.


La consellera de Justícia, Ester Capella ha anunciat en finalitzar la visita a l'edifici dels nous jutjats que aquests estaran al servei dels ciutadans l'estiu de l'any 2019. La consellera ha indicat que amb el nou edifici, que suma uns 700 metres quadrats més que les dependències actuals, es tindran unes dependències de primer ordre per poder prestar als ciutadans una justícia del segle XXI. Capella ha indicat que la funció de la seva conselleria és de fer "l'administració de l'administració", però que segueixen una política de renovació de seus judicials i amb els mitjans que tenen fan el possible "per garantir els drets dels ciutadans". També ha aprofitat per dir que volen tenir més competències en aquests àmbits per millor aquest servei.


L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha explicat que els nous jutjats "són un projecte anhelat" per la ciutat i ha agraït a la conselleria l'esforç fet per que la ciutat tingui uns serveis de màxima qualitat. L'alcalde, que s'ha compromès a facilitar tots els permisos necessaris per que l'any que ve puguin entrar en funcionament els nous espais, ha volgut destacar la feina de jutges i fiscals i ha dit que la ciutat gràcies a l'esforç dels professionals s'han ofert uns serveis de màxima qualitat, però que a aquests els hi mancaven els espais adequats.


El jutge degà de Mollet José Maria Asencio ha explicat que l'actual feina judicial "no és sostenible" en les actuals instal·lacions, ha qualificat de "notícia essencial" la posada en marxa dels jutjats i ha agraït a l'alcalde Monràs el seu suport a les reivindicacions de jutges i fiscals de millora dels espais judicials i de les seves condicions laborals.

Comentarios