22.05.2019 |
clicama

El conseller Buch reconeix a Mollet la gran feina que fan policies i bombers

Enguany, després de sis anys, hi torna a haver una promoció de 508 aspirants a Mossos d’Esquadra formant-se a l’Escola de Policia

El conseller Buch reconeix a Mollet la gran feina que fan policies i bombers

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit aquest matí el curs acadèmic de l’ISPC. “Donem inici al curs 2018-2019 disposats a formar, un any més, professionals que comencen el camí vers la seguretat i les emergències d’aquest país”, ha dit Buch.

En aquest sentit, el conseller ha reconegut a policies i bombers la gran feina que fan tot i no comptar amb els recursos necessaris. “Tenim un dels cossos de seguretat i emergències dels millors d’Europa i ho dic orgullós, malgrat que hem comprovat que no disposen de les eines i dels recursos que requereixen d’acord amb la seva elevadíssima qualitat i professionalitat.

Durant el seu discurs, el conseller s’ha referit especialment a la incorporació dels Mossos d’Esquadra en el curs de formació bàsica policial afirmant que “és un fet molt remarcable perquè fa sis anys que no teníem promoció de mossos i és una eina necessitada perquè volem una policia integral i democràtica i pensada per garantir la convivència i la seguretat de les persones i els béns”.

El periodista i director de TV3, Vicent Sanchis, ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural fent referència al servei públic.

Durant l’acte que ha començat amb una ofrena floral en memòria dels companys de servei, també s’han lliurat distincions de caràcter honorífic atorgades per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en reconèixement a aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut  en les funcions de formació, estudi i recerca en l’àmbit de la seguretat o les emergències.

A l’acte d’avui també hi ha assistit el secretari general d’Interior, Brauli Duart; els directors del departament d’Interior, el comissari cap del cos de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, i els caps de les escoles de Policia i de Bombers i Protecció Civil, el comissari Joan Figuera i l’inspector Josep Maria Juncosa respectivament, entre d’altres autoritats.

Curs de formació bàsica policial

Una de les novetats més destacades d’aquest curs és la incorporació d’aspirants a Mossos d’Esquadra, sis anys després de la última promoció que va sortir del Curs de formació bàsica policial 2011-2012.

La d’enguany és la 32a promoció del Curs de formació bàsica policial i compta enguany amb un total de 889 alumnes, 508 aspirants al cos de Mossos d’Esquadra i 385 policies locals.

Entre els aspirants un 81’3% són homes i un 18’7% són dones, en aquest sentit i per primera vegada en els últims quatre anys, cal destacar que el percentatge de dones és més alt en les policies locals (un 20’26%) que en els aspirants al cos de Mossos d’Esquadra (17’52%). L’edat mitjana del curs és de 29’7 anys.

El curs tindrà una durada de 1.275 hores, i capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia. Va començar el passat dia 3 de setembre i s’estén fins al juny de 2019, moment a partir del qual els aspirants que superin el curs iniciaran un període de pràctiques als cossos respectius.

La formació impartida a l’ISPC fa especial èmfasi en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença. En aquest sentit, els alumnes treballen aprenent tècnica policial, amb tot el fonament legal per la practica policial, tota la formació amb deontologia i drets humans i tot ho fan fonamentant-ho en valors per donar el màxim d’ells pel cos i pel bé comú. 

Comentarios