15.07.2020 |
clicama

El Consell d’Europa premia Mollet

Agermanaments com el que s'ha fet amb Montélimar han sumar per obtenir aquest reconeixement internacional
Agermanaments com el que s'ha fet amb Montélimar han sumar per obtenir aquest reconeixement internacional
El Consell d’Europa premia Mollet

Mollet del Vallès va ser guardonada la passada setmana a Estrasburg per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa pel seu compromís i promoció de “l’ideal europeu”. Aquests premis s’atorguen des de l’any 1955, compten amb 4 categories i són la distinció més important que poden rebre les ciutats europees. En concret, juntament amb d’altres 8 ciutats d’arreu d’Europa, Mollet ha rebut el Diploma Europeu que atorga el Consell.

El Consell d’Europa ha valorat positivament les diferents iniciatives que a nivell internacional a dut a terme Mollet en relació a participació en projectes europeus, agermanaments i organització d’activitats culturals amb presència europea. Recordem que Mollet està agermanada amb la ciutat italiana de Rivoli i amb l’alemanya de Ravensburg o la més recent, la francesa de Montélimar.

A la ciutat es fa promoció del Dia d’Europa, s’han rebut guardons europeus i celebren setmanes europees. La ciutat també participació com a ponents a jornades i esdeveniments europeus.

També s’ha valorat la tasca que fa l’Ajuntament de Mollet en l’àmbit de la solidaritat internacional així com la seva presència a les xarxes internacionals.

L’alcalde de la ciutat Josep Monràs ha remarcat que “el Consell d’Europa amb aquest reconeixement ha valorat la tasca transversal que es porta a terme des dels diferents serveis municipals, així com de la resta de la ciutat i que promou els valors que es consideren fonamentals per a la construcció d’Europa”

SANT SEBASTIÀ, LA GUANYADORA

La ciutat basca de Sant Sebastià va ser  en aquesta edició la guanyadora del Premi Europa 2019 per la seva contribució a la difusió dels valors de la construcció europea. Sant Sebastià va ser preseleccionada per a aquest premi juntament amb altres cinc ciutats europees com són Bamberg (Alemanya), Boleslawiec (Polònia), Issy-les-Moulineaux (França), Esmirna (Turquia) i Münster (Alemanya).

El Consell d’Europa premia Mollet
comentaris