23.10.2020 |
clicama

Concentració a Mollet en contra de la inhabilitació del president de la Generalitat

Picabaralla al ple perquè el Govern es va negar a entrar per la via urgent una moció d’Ara Mollet ERC MES relativa a aquesta inhabilitació
Concentració a Mollet en contra de la inhabilitació del president de la Generalitat

Unes desenes de persones es van concentrar aquest dilluns a les 19 hores, a la plaça Catalunya de Mollet, per protestar per la inhabilitació del president de la Generalitat, Joaquim Torra. La convocatòria es va fer sota el lema “Justícia de merda” i els concentrats als quatre bancs portaven pancartes de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem de confirmar la sentencia contra el president de la Generalitat per haver desobeït l’ordre de retirar una pancarta del Palau de la plaça Sant Jaume.

La concentració es va fer mentre a l’Ajuntament de Mollet es duia a terme el ple ordinari del mes de setembre. El grup municipal d’Ara Mollet ERC MES va presentar una moció d’urgència perquè l’Ajuntament de la ciutat doni suport a la declaració que el Parlament de Catalunya pugui fer amb relació a aquesta inhabilitació. La urgència de la moció va ser rebutjada per l’alcaldia qui va sustentar-la en un informe jurídic de la Secretaria Municipal. Això va portar a un debat entre els republicans i el Govern. El Portaveu d’Ara Mollet, Oriol López no entenia el criteri pel qual en el mateix ple es podia votar un punt relatiu a les armes nuclears i no la seva moció. López es va queixar d’aquest fet i va demanar explicacions a la secretaria del seu informe. Aquesta, en una acció gens habitual, va reiterar que la jurisprudència dels tribunals estableix que les declaracions de l’Ajuntament són actes administratius i per tant subjectes a recurs, però prèviament va indicar també que “el més habitual és que sigui la junta de portaveus la que faci les valoracions del que es pot discutir a ple”. La secretaria va indicar que el fet de fer ella els informes en totes les mocions li donava “un protagonisme que no vull” i va manifestar que esperava que en el futur aquests temes siguin acordats en el ROM.
López va aprofitar la declaració de la secretaria per demanar “una profunda reflexió” als grups del PSC i de Podem i que sigui la Junta de Portaveus la que determini que es porta al ple i que s’obri ja el procés de reforma del ROM.
L’alcalde, Josep Monràs, li va contestar que els temes ja es porten a la Junta de Portaveus i es discuteixen allà i que ell tenia obligació “de demanar assistència jurídica perquè tots els punts que es portin al ple tinguin totes les garanties” i que per tant ho seguiria fent.

Concentració a Mollet en contra de la inhabilitació del president de la Generalitat
comentaris