12.12.2019 |
clicama

En Comú Podem demana al Govern de Pedro Sánchez que les antigues oficines de l'INSS de Mollet siguin cedides per ampliar l'Ambulatori de Can Pantiquet

Les oficines porten més d'un any buides
Les oficines porten més d'un any buides
En Comú Podem demana al Govern de Pedro Sánchez que les antigues oficines de l'INSS de Mollet siguin cedides per ampliar l'Ambulatori de Can Pantiquet

Aquest passat mes de gener els diputats d'En Comú Podem Joan Mena i Marta Sibina han tramitat davant la Mesa del Congrés dels Diputats de Madrid una pregunta adreçada al govern de Pedro Sánchez en la que es reclama que una vegada obertes les noves oficines administratives de l'INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) al nou edifici del Carrer Gaietà Ventalló de Mollet, les antigues dependències ubicades a l'ambulatori de Can Pantiquet siguin cedides a l'ICS (Institut Català de la Salut) per enfortir els serveis sanitaris de la ciutat.

A finals de setembre de 2017 l'INSS va traslladar el seu personal i oficines al nou edifici del centre de la ciutat deixant buits els antics locals al costat de l'ambulatori de Can Pantiquet. Avui continuen sense activitat.

Des d'abans de l'any 2013, quan estava inicialment previst el trasllat que no es va concretar per diferents problemes fins al 2017, diverses organitzacions com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès o formacions polítiques com Canviem Mollet van demanar que l'espai alliberat al CAP de Can Pantiquet fos cedit a l'ICS i que tingués usos sanitaris.

Canviem Mollet recorda, en una nota de premsa que el febrer del 2016 els mateixos diputats van fer una pregunta relacionada amb el retard de les obres i aquesta cessió. També el Ple de l'Ajuntament, en la seva sessió del 19/12/2016 va aprovar una moció impulsada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès amb les mateixes reclamacions.

Des de Canviem Mollet denuncien aquests retards que, diuen, "ens semblen incomprensibles i el fet que tenint recursos com ara aquests locals públics hi hagi activitats sanitàries com per exemple la rehabilitació, que s'estan cedint a empreses i espais privats. Creiem que aquests nous espais poden servir per millorar els serveis sanitaris públics de la nostra ciutat que porten anys de retallades i compensar, així, dèficits com l'augment de les llistes d'espera en alguns serveis".

Comentarios