07.04.2020 |
clicama

En Comú Podem considera “violència institucional” contra les dones eliminar el Jutjat de violència masclista de Mollet

Per la formació el trasllat a Granollers pot desincentivar a les víctimes que denunciïn la seva situació
En Comú Podem considera “violència institucional” contra les dones eliminar el Jutjat de violència masclista de Mollet

Aquest dijous al matí la diputada del grup En Comú Podem al Parlament, Susana Segovia i la responsable de feminismes de la comarca del Vallès Oriental, Núria Romero, han visitat Mollet acompanyades del grup municipal de Mollet En Comú i de membres dels comuns de la comarca del Vallès Oriental. L'organització ha volgut explicar a les portes dels Jutjats de Mollet el seu rebuig a la reorganització dels jutjats de violència masclista que suposaria l’eliminació del que funciona a Mollet. Aquest dilluns dia 27, el Ple de Mollet ja es va manifestar per unanimitat en contra del trasllat a partir d’una proposta sobre aquest assumpte, presentada per Mollet en Comú.


El rebuig és a la proposta que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya vol elevar al Consell General del Poder Judicial per concentrar els jutjats VIDO, els de violència de gènere. En concret això implicaria l’eliminació de 14 d’aquests jutjats a Catalunya, inclòs el de Mollet, que és un jutjat compatible (jutjat mixt amb competències en violència masclista però que també pot jutjar altres tipus de delictes). La proposta passa perquè al Vallès Oriental hi hagi un únic VIDO a Granollers.


La diputada d’En Comú Podem Susana Segovia, va qualificar aquesta proposta de “violència institucional”, i va afirmar que en el cas de fer-se realitat el que faria seria desincentivar les denúncies de dones que pateixen violències masclistes, i “per això cal insistir en la denúncia i el rebuig a aquesta idea, per part d’organitzacions polítiques i també entitats i moviments feministes”.
D’altra banda, la Núria Romero ha explicat que el Jutjat de Mollet, comprèn 7 municipis, i Granollers un total de 35 municipis. Suposaria per tant, concentrar 42 municipis.


Ha incidit també en què des de Catalunya en Comú s’exigeix donar compliment a la Moció 82/XI del Parlament de Catalunya, sobre violència de gènere de 22 de desembre de 2016 que vol augmentar la partida pressupostària que garanteixi que els jutjats VIDO puguin disposar dels recursos necessaris i garantir que el Departament de Justícia no els redueixi.


El posicionament de la formació política davant d’aquesta anomenada “comarcalització”, és que no fa altra cosa que afegir a les dones víctimes de violència del Vallès Oriental i de tot arreu, vulnerabilitat, ja que esdevé una trava més per totes aquelles que prenen la decisió de presentar denúncia en obligar-les a desplaçar-se i va en detriment dels seus drets.

Comentarios