17.12.2018 |
clicama

Centenars de persones surten al carrer a Mollet per reivindicar la igualtat d'homes i dones

Unes 800 persones s'han manifestat pels carrers del centre

Moment de la manifestació feminista
Moment de la manifestació feminista
Centenars de persones surten al carrer a Mollet per reivindicar la igualtat d'homes i dones

Centenars de persones han sortit aquest dijous als carrers de Mollet per reivindicar la igualtat entre homes i dones en el marc del Dia de la Dona i de la vaga feminista convocada per avui.

L'acte més multitudinari ha tingut lloc a partir d'un quart d'una del migdia quan s'ha dut a terme una manifestació pels carrers de Mollet convocada per col·lectius feministes. La manifestació de Mollet Feminista sota el lema "Si les dones parem, s'atura el món" i en mig d'un ambient molt festiu ha congregat unes 800 persones. La marxa, on s'han cridat diversos lemes en favor de la igualtat, ha sortit de la plaça Catalunya i ha marxat cap al carrer Barcelona, Gaietà Ventalló, Anselm Clavé, Rambla i ha finalitzat a Can Mulà.

Dia-de-la-Dona-027

Abans d'aquesta manifestació, a les 12 del migdia, la regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Mollet, Ana Díaz, i representants de les associacions de dones del municipi han llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones davant de la Casa de la Vila. En aquest acte també han participat centenars de persones. A l'acte es feia molt evident la presència de representants dels sindicats UGT i CC.OO que avui s'han sumat a la vaga.

Dia-de-la-Dona-008
El manifest del 8 de març reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones en els àmbits econòmic, social i polític. En el manifest es denuncia la bretxa salarial entre homes i dones, la precarietat laboral i la violència masclista.

El nivell de seguiment de la vaga feminista del 8 de març és difícil de calcular, però hem pogut comprovar que diversos establiments comercials del centre si han sumat amb un tancament de dues hores. També es podien veure a alguns balcons i finestres davantals penjats com a símbol que avui no es feien les feines de la llar.

A primer hora del matí dues escultures dels carrers de la ciutat, l'Arlequí, al costat del Mercat Municipal, i el lector de premsa de la Rambla han estat vestits de dona per part de grups feministes.

IMG-20180308-WA0001

Comentarios