03.03.2021 |
clicama

CCOO demana la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica als centres escolars

CCOO demana la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica als centres escolars

Magda Cot, secretària general de CCOO d’Educació al Vallès Oriental, Maresme i Osona i Isabel Huertas, secretària de Salut Laboral de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona han presentat davant l'institut de Mollet la petició que han presentat al Departament d’Educació on demanen la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica als centres escolars per prevenir la salut de l'alumnat.

CCOO ha demanat ventilació mecànica a tots els centres escolars dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental i també han presentat mocions als principals Ajuntaments del territori per demanar suport per aquesta petició. El sindicat considera que és responsabilitat del Departament d’Educació la protecció de la salut de les persones als centres educatius, tant dels docents i tot el personal que hi treballa (PAS, educadores, vetlladores), com dels alumnes.

«És una evidència empírica, en aquests moments de la pandèmia, que la COVID-19 es transmet a través de l’aire per aerosols. La consideració dels aerosols com a modus de contagi obliga a adoptar mesures concretes amb relació a la ventilació d’espais tancats per evitar així l’alta concentració de virus en suspensió», afirmen

Pensen que les mesures que han d’anar més enllà de l’obertura de finestres i generar corrents d’aire «perquè d’aquesta manera no es treballa en condicions de confort tèrmic i es vulneren d’altra banda, les disposicions que hi ha relatives a les temperatures adequades als  llocs de treball».

És per aquest motiu que CCOO demana la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica de tal manera que l’aire de les aules pugui renovar-se 15 vegades cada hora. Aquest càlcul és al que s’ha arribat a partir d’uns estudis de la Universitat de Harvard, els quals també ha fet seus el CSIC a la “Guia per a la ventilació a les aules”.  Amb aquest sistema es provoca la renovació de l’aire de manera artificial a través d’uns aparells de ventilació i circuits d’aire que s’han d’instal·lar als centres.

Complementant això, CCOO també demana al Departament d’Educació que elabori i negociï en la comissió paritària de salut laboral els protocols de ventilació als centres i que doti de mascaretes FFP2 a tot el personal. També reclamen mesures que permetin el manteniment de la distància mínima de seguretat, poder utilitzar espais alternatius i promoure activitats a l’exterior i incrementar la dotació pressupostària destinada a la neteja de centres escolars.

CCOO demana la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica als centres escolars
comentaris