12.12.2018 |
clicama

La cantonada de l'antiga escola Nicolás Longarón de Mollet torna a ser arrodonida

Un veí va denunciar que l'edifici municipal incomplia les normes urbanístiques

La cantonada de l'antiga escola Nicolás Longarón de Mollet torna a ser arrodonida

Les Normes urbanístiques són de general compliment per tothom. Ningú pot ignorar-les a l'hora de fer una obra...I això inclou al mateix Ajuntament.
A finals de la primavera del 2017 van començar les obres de remodelació de l'antiga escola Nicolás Longarón per ampliar les dependències de l'empresa municipal EMFO. A l'estiu, un conegut veí de la ciutat, en Jaume Noró va observar que la cantonada de Francesc Macià amb Calderó s'estava modificant i desapareixia la tradicional forma arrodonida. Noró, coneixedor que des dels anys 30 del segle XX, essent arquitecte municipal en Domènen Sugrañés, s'havia convertit en norma a la ciutat les cantonades arrodonides en les plantes baixes, una característica que és especialment visible al barri de l'Estació de França on està situat l'antiga escola Nicolás Longarón. Noró, explicava, va presentar una instància a l'Ajuntament demanant el manteniment de la forma original de la cantonada. L'obra, però, va continuar.


Jaume Noró, ja al final de l'obra, va demanar formalment a l'Ajuntament quina normativa hi havia per les cantonades i un tècnic municipal el va informar que seguia vigent la norma de fer les cantonades arrodonides. La batalla plantejada per aquest veí va sortir a la llum pública quan el passat mes de novembre, una vegada ja finalitzada l'obra, ell mateix va decidir fer-la pública a través dels mitjans locals i comarcals. Des de l'Ajuntament van donar-li la raó, van reconèixer que la normativa era que la cantonada fos arrodonida, que s'havien incomplert les normes, i van anunciar que la cantonada seria refeta en l'edifici de titularitat municipal.


Dit i fet... encara que han tingut de passar uns mesos. Avui la cantonada de l'antic edifici de l'escola Nicolás Longarón ja està ajustada a les normes i torna a ser arrodonida. Jaume Noró es va mostrar satisfet per aquest fet en declaracions a Ràdio Mollet. "La meva preocupació  és que és una característica urbanística de més de cent anys a Mollet que cal respectar. Em sorprenia que en un edifici municipal no es complís", declarava el veí de la ciutat.

Comentarios