22.05.2019 |
clicama

Ara Mollet ERC MES vol que es reguli l'ús de bicicletes i patins elèctrics al carrer

Ara Mollet ERC MES vol que es reguli l'ús de bicicletes i patins elèctrics al carrer

El grup municipal d'Ara Mollet ERC MES ha presentat una moció per ser discutida al proper ple municipal on es proposa regular l'ús de les bicicletes elèctriques, els patins elèctrics i els hoverboards als carrers i places de Mollet.
Aquest grup municipal es felicita de l'aparició de "nous mitjans de locomoció i noves formes de mobilitat a les ciutats que, en general, ajuden a avançar cap a un model de mobilitat més sostenible i a disminuir l'ús del cotxe per als desplaçaments més curts" però constata que generen "noves situacions de risc per usuaris o vianants", ja que aquests "poden arribar a tenir velocitats elevades".
És per això que creuen necessari establir una regulació a Mollet, tal com s'ha fet a Barcelona, fent un estudi de les diferents categories de vehicles elèctrics i determinant a les vies que poden accedir. Concretament pensen en una regulació per voreres i calçades en funció de l'amplada d'aquestes i del tipus de carrer, els parcs i a les zones 30.

A la moció d'Ara Mollet ERC MES es proposa, en aquest sentit, crear una comissió d'estudi "amb la finalitat d'avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d'una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte a aquesta nova realitat". Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle.

També proposen "establir una assegurança assequible" per als usuaris d'aquests mitjans de locomoció que els cobreixi en cas d'accident o també si un vianant resulta ferit.

Finalment es proposa que una vegada aprovada aquesta regulació que s'informi els ciutadans de les noves normes de mobilitat.

Comentarios