07.04.2020 |
clicama

Ara Mollet ERC MES s'oposa a la pròrroga de cinc anys de la concessió de l'aigua de Mollet a Sorea

Ara Mollet ERC MES s'oposa a la pròrroga de cinc anys de la concessió de l'aigua de Mollet a Sorea

El grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES ha dit que no a la pròrroga de cinc anys del contracte de concessió del servei de l’aigua potable de Mollet a l'empresa Sorea. Aquesta oposició del principal grup de l'oposició s’ha fet efectiva en la comissió informativa que ha tingut lloc aquest divendres. En un comunicat la formació afirma que entén “que la millor opció seria un estudi fiable per saber si la millor opció seria la gestió directa de l’abastament municipal de l’aigua a Mollet”.


Ara Mollet ERC-MES, en un comunicat, indica que hi ha altres raons per les quals es manifesta en contra d’aquesta pròrroga que el govern de Mollet farà efectiva el dilluns:


1.- No ens sembla correcte que una qüestió tan rellevant com l’aprovació d’una pròrroga d’un dels principals contractes que té l’Ajuntament actualment no passi pel Ple de l’Ajuntament. Tenir delegada la competència ens sembla un buidatge injustificat de les funcions del ple, que haurien de passar per poder debatre políticament aquesta decisió amb la presència de la ciutadania.
2.- El nostre grup municipal va presentar una moció el novembre del 2016 (amb més de tres anys d’antelació sobre la data d’acabament del contracte amb Sorea) que plantejava obrir el debat i fer els estudis necessaris per a decidir sobre el model de gestió de l’aigua a la nostra ciutat. Aquella moció preveia la creació d’una comissió formada per tècnics, polítics i ciutadania per tal de poder-ho fer.
3.- Aquesta comissió va acabar sent la Taula de l’aigua. Durant aquests tres anys aquesta taula ha fet 5 reunions, l'última el mes de desembre després de més d’un any de no reunir-se. El govern ha convocat la Taula de manera absolutament discrecional i l'última reunió va ser per informar que ja s’havia decidit fer una pròrroga del contracte.
4.- La nostra valoració de la Taula de l’aigua és que no ha servit per a la finalitat per la qual la vam proposar. No s’ha fet l’estudi de les diferents alternatives de gestió que tenim com a ciutat per a gestionar l’aigua. No s’han avaluat models de gestió alternatius, com la gestió pública directa. S’han presentat informes, sí, però tots en el sentit d’avalar la gestió actual. Primer hi ha hagut una decisió política que l’actual és el millor model, i tota la documentació presentada ha anat en el sentit de ratificar aquesta decisió política. En cap cas s’ha fet el camí contrari, primer avaluar diferents opcions tècnicament i després triar-ne una políticament.
5.- La comunicació del govern de la ciutat en aquest sentit està sent excessivament triomfalista, venent aquesta pròrroga gairebé com si haguéssim guanyat un premi internacional de gestió. A més es fa una comunicació confusa sobre el model de gestió del servei. En aquest cas no hi ha discussió sobre que la titularitat del servei és municipal, però que la gestió és indirecta, mitjançant concessió a una empresa privada, SOREA SA


El contracte de gestió de l’aigua potable de Mollet es va formalitzar fa quinze anys i s’extingia el pròxim 1 de febrer de 2020.

Comentarios