10.07.2020 |
clicama

Ara Mollet ERC MES demana que els regidors puguin votar en els plens telemàticament

Ara Mollet ERC MES demana que els regidors puguin votar en els plens telemàticament

El grup municipal d’Ara Mollet ERC MES ha presentat una moció en el proper ple municipal perquè els regidors i regidores puguin exercir el vot telemàtic en determinades circumstàncies com per motiu d’una malaltia de llarga durada o pel fet de gaudir d’un permís de maternitat o paternitat. Els republicans pensen que el vot telemàtic pot esmenar algunes desigualtats que hi ha actualment per motius de gènere i garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. També ho demanen com un primer pas “per poder compaginar les obligacions familiars amb les obligacions com a representants municipals”
Amb aquest objectiu Ara Mollet ERC MES demana la creació d'una comissió paritària per modificar el Reglament Orgànic Municipal per tal d’incloure el vot telemàtic i amb la finalitat de poder-lo habilitar de forma efectiva a l’Ajuntament de Mollet del Vallès.
També demanen treballar totes aquelles accions necessàries per millorar la conciliació familiar i política dels càrrecs electes locals del municipi, racionalitzant els horaris i establint mecanismes telemàtics en tots aquells tràmits que sigui possible.


MOCIÓ PER DEMANAR MÉS INFORMACIÓ
Aquest mateix grup municipal també ha presentat una segona moció on demana que tots els regidors i regidores de l’Ajuntament tinguin tota la informació sempre a disposició sobre les sessions plenàries i les comissions fetes anteriorment, així com les sessions convocades per al futur en el termini establert. També volen tenir tota la informació i la totalitat del text dels decrets d’alcaldia que s’aprovin. El grup afirma que actualment “només alguns dels regidors del plenari municipal gaudeixen d’aquests drets” i per tant això és un “greuge comparatiu” amb la resta de regidors que no els tenen. La moció es justifica per igualar l’accés a la informació de tots els regidors, independentment de si són del govern o de l’oposició.

Ara Mollet ERC MES demana que els regidors puguin votar en els plens telemàticament
comentaris