28.11.2020 |
clicama

Ampli consens per aprovar les ordenances fiscals de 2021 a Mollet

Es congelarà la pujada de la recollida de residus i l’IBI de les famílies pujarà molt moderadament
Ampli consens per aprovar les ordenances fiscals de 2021 a Mollet

El ple municipal de Mollet d’aquest dilluns va aprovar amb un ampli consens les ordenances fiscals de 2021. Les ordenances per l’any vinent van tirar endavant amb els vots favorables dels dos grups del govern, PSC i Podem, i també del grup de Junts per Mollet. Ara Mollet ERC MES i Ciutadans es van abstenir. L’únic vot desfavorable va ser el del grup de Mollet en Comú.
Les ordenances de 2021 impliquen la congelació de la majoria d’impostos, taxes i preus públics, amb algunes excepcions com l’impost de béns immobles, que puja moderadament. Segons va explicar la primera Tinent d’Alcalde i regidora d’Economia, Mireia Dionisio l’actualització de l’IBI suposarà, en un rebut mitjà, una pujada de 0,60 cèntims al mes o uns 7 euros a l’any. Les ordenances preveuen que es congelin pràcticament el 100% dels tributs.
Destaca la congelació, tot i l’increment del preu per part d’altres administracions d’alguns serveis públics com, per exemple, la recollida de residus. Aquest any, i a causa de l’increment del cànon de l’Agència de Residus de Catalunya, gestionar els residus costarà a la ciutat un 6% més. “Malgrat la pujada, el govern municipal ha proposat la congelació del rebut i una nova tarifació social d’aquesta taxa, amb uns efectes a pressupost de l’any vinent de més de 300.000 euros”, va informar Dionisio.
Les ordenances també tenen com a novetat que pugen els impostos de la propietat del sòl industrial així com l’IAE de les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l'any. També a partir d’ara, com a mesura perquè “pagui més qui més té”, les grans superfícies comercials tindran un tipus impositiu més alt que el comerç petit i mitjà.
Mireia Dionisio va indicar tanmateix que les ordenances estan a “la avantguarda a Catalunya” en l’àmbit de la fiscalitat verda, ja que s’amplien les ajudes i bonificacions de les energies renovables.
Les ordenances també contemplen la pròrroga de les mesures Covid-19 a efectes de sol·licitar bonificacions dels rebuts de l’aigua i de residus.

Joan Daví, de Junts per Mollet, va defensar el seu vot favorable al costat del govern perquè s'havien acceptat la majori dels seus suggeriments. Ivan Garrido, de Ciutadans, va també afirmar que moltes de les seves propostes havien estat incloses, però que no podia votar afirmativament per no "compartir la pujada de l'IBI en un moment en què la situació econòmica de les famílies no és bona". Oriol López, d'Ara Mollet ERC MES, tot i mostrar el seu desacord amb algunes línies d'actuació del govern, va defensar l'abstenció del seu grup "com a forma de ser responsables en aquests moments de crisi". Finalment Francisco Sancho, de Mollet en Comú, va argumentar el seu vot negatiu perquè les ordenances no rebaixaven les pujades de les escombraries de l'any passat i perquè no inclouen “una veritable tarifació social”.

Ampli consens per aprovar les ordenances fiscals de 2021 a Mollet
comentaris