27.02.2021 |
clicama

Acció a l’Estació de Mollet Santa Rosa per reclamar la posada en marxa dels ascensors

L’acció va ser protagonitzada per un grup de membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès
eestacio-santa-rosa
Acció a l’Estació de Mollet Santa Rosa per reclamar la posada en marxa dels ascensors

Un grup de membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès van anar aquest dilluns a l’Estació de Mollet Santa Rosa per reivindicar la immediata posada en marxa de l’ascensor que serveix per comunicar les andanes. L’ascensor, tot i que està llest des de fa sis mesos, no funciona el que crea un greu problema en els usuaris de mobilitat reduïda, ja que ara no disposen de cap pas de vianant per creuar les vies. L'única possibilitat és passar pel pas inferior que no està preparat pel pas de persones amb problemes de mobilitat, ja que les escales són molt pronunciades. Fins i tot és un problema pels passatgers que porten equipatge. Aquesta situació s’agreuja encara més si tenim en compte que la via principal de Mollet Santa Rosa es troba a l’andana oposada als accessos de l’estació, el que implica que cal utilitzar el pas inferior en la immensa majoria de casos. Els ascensors no funcionen encara, segons han explicat des de Renfe, per problemes tècnics i burocràtics amb l’empresa que ha de subministrar el servei elèctric.


La plataforma va repartir octavetes, penjar cartells i va entregar una carta amb les seves reclamacions al cap d’estació de Santa Rosa. L’objecte d’aquesta acció era fer que la gent prengui consciència del problema i convidar-la a protestar a través de les xarxes socials o altres mitjans “per fer pressió a Rodalies i que l’ascensor es posi ja en marxa”, va explicar Antoni López, portaveu de la Plataforma.


“Considerem que aquesta situació és totalment inacceptable i que només s’explica des de la deixadesa i la desídia de l’administració competent i del conglomerat Renfe/Adif. No és presentable que arran d’una actuació que havia de servir per a facilitar el trànsit de les persones a l’estació es generi un problema de mobilitat que prèviament no existia. En una època en la qual per causes mediambientals es fa més necessari que mai potenciar el transport públic, ens trobem que amb actuacions com aquesta es fa justament el contrari: potenciar l’ús del vehicle privat”, expliquen des de la Plataforma.


Antoni López, preguntat per les raons per les quals una entitat dedicada a la reivindicació de la millora de la sanitat a la comarca es comprometia amb aquesta acció vinculada a la mobilitat, va dir que “Hem vist que no hi havia cap partit o organització que fes res i nosaltres pensem que aquest és un problema que afecta la salut. Hi ha persones amb discapacitat, persones grans amb alguna mena de patologia i creiem que és urgent que l’ascensor es posi en funcionament, perquè l’estació sigui accessible...”

La Plataforma ha informat que ja ha fet partícip de la campanya al Síndic de Greuges, que presentarà una pregunta davant de Rodalies de Renfe i també s’han comunicat amb la direcció d’aquesta empresa pública.

Acció a l’Estació de Mollet Santa Rosa per reclamar la posada en marxa dels ascensors
comentaris