23.10.2018 |
clicama

"No podem abandonar els refugiats"

La presidenta del Comitè Català de Suport a l'ACNUR, Victòria Camps, protagonista de la xerrada del Dia de la Ciutat

 

Un moment de la xerrada
Un moment de la xerrada
"No podem abandonar els refugiats"

El Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura (CED) va organitzar el passat dimecres a l'Ajuntament de Mollet del Vallès el col·loqui Què ha passat amb els refugiats?, en el marc de la commemoració del Dia de la Ciutat. A l'acte hi va intervenir l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la professora del departament de Sociologia de la UAB i vídua de Jordi Solé Tura, Teresa Eulàlia Calzada, i Victòria Camps, que també és Catedràtica Emèrita de Filosofia Moral i Política de la UAB.

La Catedràtica Emèrita de Filosofia Moral i Política de la UAB va firmar el Llibre d'honor de la ciutat en companyia de l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.

En la presentació de l'acte, Teresa Eulàlia Calzada va comentar que el col·loqui es feia per recordar el molletà il·lustre Jordi Solé Tura, fundador del Comitè Català de Suport a l'ACNUR -Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats- i va reconèixer que "el problema dels refugiats és difícil però no els podem abandonar, hem de fer".

Tot seguit, Victòria Camps, actual presidenta del Comitè Català de Suport a l'ACNUR, va pronunciar la conferència Què ha passat amb els refugiats? "una pregunta retòrica, una provocació, perquè sembla que no hi siguin; els refugiats no són prioritaris i haurien de ser-ho".

Camps va criticar que el govern espanyol només hagi acollit 3.000 refugiats dels 18.000 assignats, i va criticar també als mitjans de comunicació per convertir-los en "cultura de l'espectacle; només els interessa donar la visió més negativa per generar més por i inseguretat" entre la ciutadania.

La responsable del Comitè Català de Suport a l'ACNUR creu que cal un debat seriós entre "una esquerra solidària i una dreta en part xenòfoba" per abordar amb realisme la situació dels refugiats, a partir d'aquests plantejaments: com s'ajuda als països en conflicte, com es combaten les màfies i quin és el paper del primer món.

Victòria Camps va vaticinar "un futur nòmada, de migracions" i, per tant, "des de l'ètica hem de decidir com fem compatible la llibertat amb la fraternitat, sinó, no hi haurà igualtat".

Comentarios