17.02.2019 |
clicama

15 anys de Síndic Personer a Mollet

Es presenta el programa d'activitats per commemorar els 15 anys de la recuperació de la figura

15 anys de Síndic Personer a Mollet

El Síndic Personer, Lluís Martínez Camps, i l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, van presentar dilluns a l'Ajuntament el programa d'activitats per commemorar els 15 anys de la recuperació d'aquesta figura a la ciutat. La figura està plenament arrelada a la ciutat, però Mollet vol ser pionera en aquest àmbit dels drets de les persones i al llarg de tot l'any 2018 es faran actes per enfortir el Síndic Personer i divulgar els drets i deures de proximitat de la ciutadania.


De la programació prevista per aquest 2018 destaca la feina del Síndic a 20 escoles amb 700 alumnes de 5è i 6è de primària en el marc de les activitats del Consell d'Infants de Mollet (CIM), que coneixeran i donaran a conèixer aquesta figura; la incorporació de Mollet a la xarxa de ciutats defensores dels drets humans, amb la presència de defensors de diferents països, o l'impuls de la Xarxa Mollet Antirumors amb la presència de diversos experts en la matèria.


El Síndic, Lluís Martínez Camps, ha recordat que Mollet ha tingut 3 Síndics Personers durant els últims 15 anys: "el Paco Amaya, que va tenir el mèrit de posar-lo en marxa; el Vicenç Vilà, que va consolidar els fonaments posats per Amaya, i jo mateix, que l'encapçalo en una etapa marcada pel creixement i l'aprofundiment".


L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha dit del Síndic Personer de Mollet que "som un exemple en el conjunt de Catalunya" i que l'Ajuntament "dóna tot el suport al programa i al dia a dia del Síndic per convicció.


Lluís Martínez Camps ha comentat que la Xarxa Antirumors per lluitar contra els rumors negatius que malmeten la convivència a la ciutat ja funciona a través del web de l'Ajuntament. I ha afegit que, si hi ha prou molletans i molletanes que firmin el manifest, es posarà en marxa la figura de l'agent antirumors.

Comentarios