31.10.2020 |
clicama

14 formacions polítiques demanen que se cessi el policia que va participar en un incident amb els CDR

També demanen que se’l sancioni i que es retirin les denúncies contra els independentistes
14 formacions polítiques demanen que se cessi el policia que va participar en un incident amb els CDR

Un total de 14 formacions polítiques de Mollet i comarca van llegir aquest dimecres un manifest davant de l’Ajuntament de Mollet on es demana que es retiri del cos al policia municipal que la setmana passada va participar en un incident amb membres dels CDR que participaven en una encartellada a la plaça Catalunya de suport als detinguts en l'operació Judes el 23 de setembre de 2019. Aquell incident va acabar amb tres persones dels CDR imputades i, a més a més, dues d’elles denuncien també haver patit lesions. A dos dels CDR els imputen des de la policia local un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i a un altre, un delicte per desobediència greu.
Aquestes organitzacions també volen que a l’agent de la Policia Municipal se'l sancioni pel seu comportament "desproporcionat i agressiu" i que l'Ajuntament de Mollet es faci càrrec de totes les despeses i atencions mèdiques que requereixen les persones agredides. També reclamen que "es retirin les diligències i denúncies en el jutjat, anul·lant tota la tramitació per injusta i manipulada en tractar de fer creure que el policia va ser la víctima, quan realment va ser l'agressor".
Les entitats que van signar el manifest són Ara Mollet ERC, MES, Jovent Republicà de Catalunya, ANC, Súmate, Mollet Acull, CDR Mollet, Mollet Feminista, Comunistes de Catalunya, Joventut Comunista de Catalunya del Vallès Oriental, CUP de Mollet, Òmnium, la Taula de l'Aigua de Mollet i Endavant del Vallès Oriental.

En el mateix acte, en què van participar mig centenar de persones, un dels CDR protagonistes de l’incident amb la Policia Municipal Hug Lucchetti, denunciat per desobediència greu, va explicar que en veure l’aparició sobtada de la policia la seva primera reacció va ser córrer, però que immediatament va parar de fer-ho en pensar que no estaven fent res il·legal sinó només penjar cartells en llocs autoritzats. Tot i això Lucchetti indica que el policia el va placar, el va tirar a terra i el va emmanillar uns moments. A l'adreçar-se dos companys seus al policia per recriminar-li l’acció va ser quan aquest va treure la defensa i va pegar un dels CDR denunciats. Hug Lucchetti explica que a conseqüència del placatge "he tingut molèsties al genoll, a la mà i al colze" motiu pel qual va anar a l’hospital per obtenir un informe mèdic. També el seu company colpejat per la defensa del policia va anar a l’Hospital
"Tenim els informes de lesions i tenim pendent de parlar amb Alerta Solidària, que ens portaran la defensa, i si ens recomanen que fem una denúncia, nosaltres la farem, perquè evidentment l'agressió hi va ser", comentava l’activista dels CDR.
Alguns dels concentrats una vegada acabat l'acte van participar en una encartellada de suport als encausats del 23S, tal com feien el dia que va tenir lloc l'incident amb la policia.

14 formacions polítiques demanen que se cessi el policia que va participar en un incident amb els CDR
comentaris