07.04.2020 |

Parets formarà agents comunitaris per a la prevenció de la violència de gènere i la mutilació genital femenina

El projecte pilot de formació s'anomena 'Jokkere Endam', en matèria de prevenció de la violència de gènere impulsat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.
Acte projecte pilot 'Jokkere Endam' a Parets del vallès
Acte projecte pilot 'Jokkere Endam' a Parets del vallès
Parets formarà agents comunitaris per a la prevenció de la violència de gènere i la mutilació genital femenina

Dissabte 15 de febrer, a la Sala Basart de la Cooperativa, es van entregar els certificats de formadors a 8 homes valents que faran formació contra el patriarcat i contra un dels seus pitjors crims: la mutilació genital femenina. El regidor de Drets Socials de l'Ajuntament de Parets, Lluís Moreno, va fer el lliurament dels certificats als participants. Aquests homes han participat en 8 sessions on s'ha explicat què és la mutilació genital femenina, els efectes que té sobre la salut, sobre les relacions sexuals i afectives, sobre l'autoestima. També se'ls ha explicat que la religió no hi té res a veure i que l'origen és el patriarcat.

Parets del Vallès, juntament amb Cervera, han estat els dos municipis catalans que han acollit el projecte pilot de formació 'Jokkere Endam', en matèria de prevenció de la violència de gènere i prevenció de la mutilació genital femenina (MGF). Cervera és la ciutat pionera a disposar d'un protocol de MGF i en la formació d'agents comunitaris a la demarcació de Lleida. Aquest any 2020 està previst repetir la mateixa formació d'agents destinada a les dones.
Gràcies al suport econòmic de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i el suport dels membres de la Taula de Mutilació Genital Femenina de Cervera, està sent possible aquest canvi per aturar les formes de violència de gènere. 

Des de l'Ajuntament de Parets del vallès, agraeixen i feliciten totes les associacions que han participat perquè obren una perspectiva de futur més igualitària entre gèneres i alhora, a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat per comptar amb Parets en aquest projecte pilot. I al seu màxim responsable polític, l'Oriol Amorós, que va estar dissabte a Parets.

Comentarios