Viernes. 15.12.2017 |
El tiempo
Viernes. 15.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

El Sona Mollet es consolida com a referent cultural de la ciutat

Mollet es torna a bolcar amb el Festival Internacional de Música Memorial Anna Villaescusa Rebull omplint per segon any consecutiu el Mercat Vell i el Teatre de Can Gomà 

Imatge de la segona edició del Sona Mollet
Imatge de la segona edició del Sona Mollet
El Sona Mollet es consolida com a referent cultural de la ciutat

El cartell de la segona edició del Sona Mollet ha destacat per la presència de 25 músics de renom internacional. Durant tot el cap de setmana la ciutat s'ha omplert de música d'alta qualitat amb interpretacions de jazz, piano i música de cambra.

Un any més, el festival a comptat amb el suport i la participació dels conservatoris del Liceu i d'Amsterdam i, de nou, la recaptació integra dels tres concerts es destinarà a l'Institut d'Investigació Josep Carreras contra la leucèmia. De fet, els representants d'aquestes entitats, presents al concert de piano de la tarda de dissabte, van voler retre un petit homenatge a l'Anna Villaescusa dedicant-li unes paraules. En aquest sentit, el director acadèmic del Conservatori del Liceu, Víctor Estapé, va voler explicar que segueixen recordant a l'Anna "com una de les persones amb més entusiasme per la música que he conegut en tots els anys que porto dedicant-me a aquesta professió" i va voler destacar la seva "admiració pels pares de l'Anna perquè han sabut transformar el seu dolor de forma positiva en el suport a aquest Festival". Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, també va voler explicar que "sense l'amor que va transmetre l'Anna, a tots aquells que la van conèixer, no s'hagués pogut tirar endavant aquest projecte cultural a la ciutat" i que per tant, ella ha estat la catalitzadora d'aquest Festival.

A més, enguany, amb l'objectiu de seguir fent pedagogia i potenciar l'interès per la cultura i la música especialment entre els joves de Mollet, al marge dels concerts, l'Ajuntament també ha organitzat una masterclass gratuïta impartida pel director de la càtedra de piano del Conservatori d’Amsterdam, Frank van de Laar. I dissabte al matí, un dels músics participants en el Festival, Felipe Mora, impartia una conferència al voltant d'un projecte musical que està duent a terme a Bogotà amb l'objectiu de promoure la integració social.

thumbnail_0909

 

Comentarios