05.06.2020 |
clicama

Mollet torna a guanyar 4 Flors d'Honor a la gala de Viles Florides 

El Teatre Can Gomà ha acollit l'acte d'entrega d'aquestes distincions que han reconegut la tasca de 113 municipis catalans que s'esforcen per fer créixer el verd a Catalunya. El lliurament dels premis ha estat presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Mollet torna a guanyar 4 Flors d'Honor a la gala de Viles Florides 

L'any passat la ciutat de Mollet es presentava per primer cop a aquest moviment de Viles Florides i ja va obtenir el reconeixement de 4 Flors d'Honor. Enguany ho ha tornat a guanyar. La Flor d'Honor, n'hi ha d'una a cinc, s'entrega segons el criteri d'un jurat especialitzat de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Com Mollet, altres 10 municipis encapçalen el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d'Honor. Són: Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Figueres, Lloret, Malgrat de Mar, Olot, Sant Cugat, Sant Hilari Sacalm i Vila-Seca.

Segons la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Urbà, Sostenibilitat i Habitatge, Mireia Dionisio, "És un reconeixement a una feina feta durant molts anys. En els darrers 30 anys la ciutat ha passat de tenir de 18.000 metres quadrats d'espai verd a gairebé 800.000 que hi ha ara" i assegura que continuen treballant en aquest aspecte perquè "estem convençuts que la millora de l'espai públic, guarnint-lo d'arbres i de flors, i millorant la biodiversitat, és un benefici per a tots els veïns i veïnes". A més, apunta que volen "mantenir les 4 Flors d'Honor i anar per la cinquena". La màxima distinció i que fins ara no ha aconseguit cap municipi.

La Gala de lliurament d'aquestes distincions, celebrada aquest divendres al teatre Can Gomà, ha reunit a més de 275 persones de l'àmbit municipal i del sector de la Jardineria i el paisatgisme. Durant l'acte, a banda dels 113 reconeixements Flors d'Honor 2017, també s'ha premiat la rotonda Peracaula de Sant Joan les Fonts com a millor rotonda de Catalunya i la iniciativa De Flor en Flor del Poble Espanyol.

El moviment Viles Florides és una iniciativa que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Les Flors d'Honor s'entreguen de forma anual i són el distintiu que certifica aquests municipis com a Viles Florides.

Dona d'Aigua Florida
Tots els guardonats, amb una o varies Flors d'Honor, han rebut de la mà de la consellera, Meritxell Serret, i de la primera tinenta d'alcaldia, Mireia Dionisio, un guardó amb segell molletà. Es tracta de les Dones d'Aigua. Unes nines úniques i artesanals fetes pels alumnes del Centre Ocupacional del Bosc i del Taller Alborada. Aquest cop la figura personalitzada i feta especialment per a l'ocasió estava inspirada en les Viles Florides.
A més, en el marc d'aquesta gala, els assistents han pogut gaudir d'un tast dels productes elaborats artesanalment pels alumnes del CO del Bosc.

IMG_7215thumbnail_VilesFlorides_FlorsHonor17_FotodeFamiliaFotografia de Joaquim Pujolar

Mollet torna a guanyar 4 Flors d'Honor a la gala de Viles Florides 
comentaris