20.09.2019 |

Francesc Juzgado: "Tornarem a tenir la confiança majoritària, però primer votem"

El nostre model de poble ha rebut el suport continu de la gran majoria de veïnes i veïns

Francesc Juzgado, candidat a l'alcaldia del PSC
Francesc Juzgado, candidat a l'alcaldia del PSC
Francesc Juzgado: "Tornarem a tenir la confiança majoritària, però primer votem"

Ara fa un any que vostè va ser proclamat Alcalde per la dimissió de Sergi Mingote. Què és el que més l'ha decebut i el que més l'ha sorprès del càrrec?
Decepcions, si els hi sóc sincer, no n'he tinguda cap. Al contrari, és un orgull i m'omple de satisfacció ser l'Alcalde del poble de tota la meva vida i poder escoltar i ajudar a les entitats i paretanes i paretans. Com vaig dir des del primer moment, la meva agenda són les seves necessitats i inquietuds i el meu despatx és el carrer. Estic satisfet, agraït i molt il·lusionat. També per en Sergi, qui està fent realitat els reptes que volia i podia actualment. Vull aprofitar per agrair novament a en Sergi el magnífic treball que ha fet per a Parets i tot el suport que ens continua donant, sempre al costat del nostre poble.

L'oposició de Parets ha criticat molt durament el que consideren una passivitat del PSC Parets pel que fa a l'empresonament del paretà Jordi Turull, quina visió personal té sobre aquesta situació?
Com bé diu, ho diu l'oposició, una part de l'oposició si em permet l'aclariment, i això és la política; uns governen i altres critiquen. M'agradaria més que en comptes de criticar se sumessin a les nostres iniciatives pel bé de Parets i de les nostres veïnes i veïns. Sobre en Jordi ja n'hem parlat moltes vegades i com bé sabeu, si bé no m'agrada fer política amb un veí, els hi torno a dir el que he dit des del primer moment, que la presó preventiva, no només per a ell, sense judici, i des de fa tant temps, no em sembla bé.

I com a Alcalde, fa algun posicionament des del punt de vista polític?
Com bé diu una cosa és el que penso a títol personal i una altra el que pugui dir o fer com a Alcalde. Alcalde sóc de totes i tots més enllà de com pensi cadascú i he fet també des del primer moment el que em toca com a Alcalde de tothom, preservar la neutralitat de l'Ajuntament i no mirar com pensa un o un altre a l'hora d'ajudar-lo sempre que estigui dins de les meves mans i competències.

El mes de desembre la bandera espanyola va tornar a onejar a la plaça de la Vila per primera vegada després de moltes dècades. Creu que era una anomalia que aquesta bandera no tingués presència a l'Ajuntament?
Li agraeixo que em faci aquesta pregunta per aclarir que la bandera va onejar en altres èpoques, precisament de persones que ara critiquen que hi sigui. Davant la justícia ens toca obeir i, a més, no farem guerra de banderes. La nostra bandera és Parets i les paretanes i els paretans. La bandera oneja al Palau de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, a les Comissaries dels Mossos d'Esquadra, a l'Ajuntament de Barcelona i a moltíssims altres ajuntaments, també del nostre voltant, amb total normalitat. A Parets, intentem complir la llei i respectar la neutralitat de la casa de tots.

Hi ha força canvis a la llista del PSC Parets. Parli'ns de la candidatura.
És una candidatura amb noves incorporacions de gent del partit i amb persones independents que creuen que el nostre és el millor projecte pel poble. Totes elles amb una gran vocació de servei per a les persones, les nostres veïnes i veïns. Crec, sincerament, que la nostra formació és l'única que prioritza el tema local i Parets.

Quines són les tres primeres decisions que prendrà si renova l'alcaldia de Parets?
De moment s'ha de votar. No vull ser agosarat per respecte a totes les formacions polítiques i als votants. Som molt optimistes però les sensacions s'han de rubricar amb molts vots a les urnes. Estic convençut que tornarem a tenir la confiança majoritària, però primer votem i després, si tenim novament la confiança de la majoria de les paretanes i els paretans, ja decidirem.

En un moment en què les majories absolutes són complicades d'aconseguir, en un hipotètic pacte de govern, amb quina formació se sent més còmode pactant?
Primer s'han de celebrar les eleccions del 26 de maig. Nosaltres estem treballant i demanarem el suport de la població per poder governar sols. En cas d'un resultat diferent, estarem oberts a aquelles formacions que tinguin més punts de coincidència amb el nostre model de poble.

Quin missatge vol fer arribar als paretans perquè el votin com a Alcalde, per què creu que el PSC és la millor opció?
Perquè el nostre model de poble ha rebut el suport continu de la gran majoria de veïnes i veïns. Perquè el nostre model de poble prioritza el servei a les persones, la lluita contra l'atur, atendre les paretanes i els paretans en situació més desafavorida. I perquè aquest model ha transformat i transformarà el municipi, convertint-lo en el millor poble del món per viure i conviure. Per tant, els animo a anar a votar i a votar la nostra candidatura i el nostre projecte local. Votar al PSC Parets.

Comentarios