20.09.2019 |

Marc Soto: "És una anomalia que el PP no tingui grup municipal a Parets"

"M'agradaria un bloc de PSC, Ciutadans i Partit Popular"

Marc Soto: candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Parets
Marc Soto: candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Parets
Marc Soto: "És una anomalia que el PP no tingui grup municipal a Parets"

Marc Soto és el candidat a l'Alcaldia de Parets pel Partit Popular. És arquitecte i empresari, té 33 anys i va formar part de l'equip de govern en la legislatura del 2011 gràcies a un pacte amb el PSC. A les eleccions del 2015, el Partit Popular es va quedar sense representació al consistori paretà. Ara, la formació aspirar a recuperar la representació i tornar a tenir veu i vot en el plenari municipal. Avui, l'entrevistem:

El PP ha estat completament desaparegut a Parets durant 4 anys, com enfoqueu ara la campanya quan queden pocs dies per votar?
Farem molta campanya a peu de carrer. Tindrem carpes informatives els caps de setmana a diferents llocs de Parets perquè la gent pugui parlar amb mi i pugui expressar els seus dubtes i neguits.

A Parets, el Partit Popular va aconseguir tan sols 326 vots en les darreres eleccions municipals. En les eleccions generals del 28 d'abril, a Parets, només va aconseguir 454 vots. Si continua amb aquestes xifres, serà, probablement, molt difícil que tinguin un regidor al consistori, té esperances de tornar a seure a la sala de plens?
Bé, hem tingut una pèrdua de vots que han anat a parar a ciutadans i recentment a VOX, per tant, creiem que sí que podem aconseguir un regidor en aquestes eleccions municipals, recordem que es presenten menys partits que en les generals i això pot facilitar que el PP torni a tenir representació a Parets.

Parlem de la llista electoral del PP a Parets, qui es presenta?
És una llista on hi ha, sobretot, persones joves. De fet, els dos primers tenim 33 anys i, a més, comptem amb persones amb experiència. És una llista molt renovada respecte a la de les darreres eleccions.

Ciutadans Parets va entrar amb un regidor a Parets en les darreres eleccions. Ara, té aspiracions de millorar el resultat. Això perjudicarà el Partit Popular.
Sí, no ens enganyarem, el fet que el centredreta s'hagi fraccionat fa que el Partit Popular quedi afectat. Ciutadans també traurà alguns vots de qui estigui descontent amb el PSC de Parets. A més, les eleccions municipals coincideixen amb les europees i la gent que vagi a votar a un partit europeista, com és el Partit Popular, probablement també votarà al Partit Popular a les municipals. És complicat saber què passarà.

Vostè ha estat regidor de Parets; l'any 2011 va arribar a un pacte amb el PSC. Tornarà a facilitar un govern socialista a Parets si té l'oportunitat de fer-ho?
Depèn. Nosaltres estem oberts a parlar amb totes les forces constitucionalistes i cal establir un govern ferm i estable amb projectes comuns en els quals podem estar d'acord.

Descarta doncs pactes amb altres forces més allunyades del seu ideari?
En l'àmbit local ens podem entendre amb tothom. Segurament seran ells els que ens facin un cordó sanitari a nosaltres, perquè són unes forces prou radicals per a no voler ni tan sols parlar amb nosaltres. Tot i això, jo, pel que fa a la política municipal a Parets, vull sumar amb totes les forces constitucionalistes, és a dir, m'agradaria un bloc de PSC, Ciutadans i Partit Popular per tenir, si es pot, un projecte en comú.

Què és el primer que faria el PP si arribés a l'equip de govern?
Com que fa 4 anys que no hem tingut representació, el primer que faríem és revisar els comptes i el pressupost per entendre el que s'ha executat durant aquests anys i, seguidament, establir prioritat en abaixar els impostos i oferir ajudes generals als joves.

Què diuen les veus que li arriben dels veïns de Parets? Quines expectatives tenen?
Els inputs que m'arriben és que tornarem a tenir grup municipal. L'any 2015 vam tenir uns resultats molt dolents afectats per les notícies respecte a la corrupció del Partit Popular. Crec que és una anomalia que el PP no tingui grup municipal a Parets durant 4 anys, temps que ens ha servit per fer una reflexió, i entenem que tornarem a recuperar la presència a Parets.

Quin és el missatge que vol enviar als votants de Parets perquè confiïn en el Partit Popular el pròxim 26 de maig?
Jo, als paretans constitucionalistes que siguin de centre o centredreta, els demano que confiïn que nosaltres som la força que els pot donar un bon servei, perquè mai sabem el que farà Ciutadans; en els seus principis deien que eren progressistes i ara són lliberals.

Comentarios