Miércoles. 22.11.2017 |
El tiempo
Miércoles. 22.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Mollet amb la població refugiada

La Festa de la Solidaritat d'aquest 2017 dedica els fons recaptats a les entitats i organitzacions que treballen amb refugiats

Festa de la Solidaritat 2017
Festa de la Solidaritat 2017
Mollet amb la població refugiada

Un cop més la Comissió d'Entitats Solidàries i l'Ajuntament de Mollet organitzen la Festa de la Solidaritat. Aquest diumenge el Parc de les Pruneres ha estat de nou l'espai escollit per concentrar totes les activitats. Una jornada pensada per gaudir en família i conscienciar des dels més petits fins als més grans. A més, és una bona oportunitat per conèixer les diferents entitats solidàries que hi ha a la ciutat i descobrir que fan.

La vintena d'entitats participants van voler aportar el seu granet de sorra amb diferents tallers i parades informatives. Per exemple, l'associació Convivencia sin Fronteras oferia tatuatges de Henna o l'entitat Alkaria ajudava als nens a construir la seva pròpia estel. A més, dalt de l'escenari diverses actuacions per amenitzar la festa. Es van poder veure a diversos grups de l'Escola de Dansa La Tramolla, música de cambra amb membres de l'Escola Municipal de Música de Mollet o dansa oriental amb l'alumnat de l'Escola Dance Mollet.

IMG_7097

La Paradeta de la Creu Roja oferia la possibilitat de jugar a un joc ambientat en el camí que han de fer-ne les persones refugiades, que han de deixar casa seva, anomenat 'The Real Pursuit', el joc de les preguntes que ningú s'hauria fet mai. Creu Roja també està al darrere de l'exposició fotogràfica que es va inaugurar aquest divendres a la Biblioteca Can Mulà amb les experiències d'intervenció de l'organització en l'acollida de persones refugiades. La responsable del programa de Refugiats a la província de Barcelona de Creu Roja, Verònica Tomás, també va oferir una conferència.

Segons Anna Jiménez, presidenta de l'associació Amics de Mantay, "tot i que de moment a Mollet no ha arribat població refugiada, sí que a tot el territori català estan arribant moltes persones refugiades de diferents parts del món que necessiten la nostra col·laboració. I ara mateix el problema més gran que té aquesta població és com s'integren, com aconsegueixen feina, casa, etc.". Per això, Jiménez, a banda de col·laboració econòmica demana "un canvi de mentalitat, fer desaparèixer fronteres, pensar que som una única humanitat, per ajudar que aquestes persones s'integrin".

IMG_7146IMG_7138IMG_7129

IMG_7084

Comentarios