29.05.2020 |
clicama

Gran èxit de públic del Fira't de l'Espelta

La plaça de l'església de Gallecs s'omple de gent amb ganes de conèixer les múltiples possibilitats d'aquest cereal de cultiu ecològic

Molta activitat a la plaça de l'església de Gallecs
Molta activitat a la plaça de l'església de Gallecs
Gran èxit de públic del Fira't de l'Espelta

El bon temps acompanyava. El sol lluïa i molts ciutadans van aprofitar per no perdre's una nova cita del Fira't en un espai privilegiat com és Gallecs. En aquest cas, la fira de tardor dedicada als cereals, especialment a l'espelta. Una varietat de blat amb un passat mil·lenari i que es continua conreant a l'espai rural de Gallecs.
L'objectiu d'aquesta proposta, que ha comptat amb un gran èxit de participació, és donar a conèixer i alhora donar valor, a les diferents varietats de blats antics que es cultiven en aquesta zona.
Els assistents han pogut gaudir d'un espai d'aprenentatge amb diversos tallers per descobrir les possibilitats d'aquestes espècies. La cuinera, Marina Duñach, ha ensenyat com fer begudes vegetals o com aprofitar a la cuina els germinats dels cereals. A més, Albert Tintó, d'Art Cervesers, ha despullat la beguda més emblemàtica de Gallecs, la TOC d'espelta. 
La canalla, com sempre, també ha tingut el seu espai de diversió amb un parc de jocs i animació per a tota la família.
I tothom que ha passat pel Fira't ha pogut tastar la paella de verdures amb espelta, acompanyada de pa de pita fet amb farines de Gallecs i un got de TOC d'espelta.
Les paradetes amb productes de Gallecs de temporada, ecològics i de proximitat són un altre dels atractius de la cita, juntament amb l'oferta de pa ecològic de forners del territori.

IMG_7759IMG_7763IMG_7773IMG_7777IMG_7801

Gran èxit de públic del Fira't de l'Espelta
comentaris