03.06.2020 |
clicama

Els veïns del nucli antic de Mollet decoren els carrers per acollir la Fira d'Artesans

La XXXIV edició de la Fira d'Artesans arriba aquest cap de setmana. Del 15 al 17 de setembre. Enguany la temàtica escollida per a la decoració dels carrers és el món de la motocicleta.

Els veïns preparen els espais
Els veïns preparen els espais
Els veïns del nucli antic de Mollet decoren els carrers per acollir la Fira d'Artesans

Des de fa més de trenta anys el veïnat del nucli antic de la ciutat s'implica en l'organització de la Fira d'Artesans. I una de les tasques que afronten cada any amb molta antelació i il·lusió és la decoració dels carrers, que sempre fan de manera totalment artesana. Tot i que en aquesta ocasió han hagut de recórrer a una empresa externa perquè els ajudés en la fabricació d'algunes de les decoracions més sofisticades. Per contra, les banderoles pintades a mà amaguen un petit secret. Els números que apareixen en totes les motos són l'edat del veí que ho ha pintat. I el llaurer que penja dels carrers vol simular les corones de llaurer que guanyaven els pilots de motociclisme.

Aquests guarniments donen continuïtat a l'exposició dedicada a la moto, que s'inaugurarà aquest mateix divendres a les vuit del vespre al Centre Cultural La Marineta, en el context de la Fira. Una mostra titulada De la bici a la moto a Mollet. La indústria de les dues rodes. L'exposició, organitzada pel Centre d'Estudis Molletans (CEM) amb la col·laboració del Museu Isern mostrarà fotografies antigues i material relacionat amb la indústria de la bici i la moto a Mollet, així com bicicletes i motos, algunes peces úniques, que han estat cedides per particulars per a l'ocasió.

Aquest any, mantenint la xifra d'edicions anteriors, un centenar de parades d'autèntics productors artesans se situaran al llarg dels carrers de Portugal, del Sol, del Doctor Robert, de Can Pacià i a la plaça de l'Artesania.
A més, com a mostra de la qualitat d'aquesta Fira hi haurà demostracions artesanes i tallers familiars de pa, totxos en miniatura, cuir, fang, màscares, sols i antifaços.

Com sempre, a la Fira d'Artesans l'acompanya un ampli programa cultural i festiu on no hi falta la tradició, amb castellers, capgrossos i sardanes; la música, amb una nit de música cubana i la cantada d'havaneres de cloenda. La típica sardinada de divendres a la nit, les xocolatades per esmorzar o el rom cremat de diumenge es mantenen.IMG_7054

Els veïns del nucli antic de Mollet decoren els carrers per acollir la Fira d'Artesans
comentaris