13.08.2020 |

La Pedra del Diable emociona als paretans en l'apassionant inici de la Festa Major

La representació ha tingut un espectacular seguiment multitudinari

Representació de la Pedra del Diable el divendres a la nit
Representació de la Pedra del Diable el divendres a la nit
La Pedra del Diable emociona als paretans en l'apassionant inici de la Festa Major

L'inici de la Festa Major de Parets ha quedat enlluernada per la representació de la llegenda de la Pedra del Diable, una obra que parla de l'amor entre en Marcel i l'Elisenda que es veu afectada pel Llucifer.

Els tres gegants de Parets s'han vist immersos en una història plena de focs, llums, música, ball i passió que ha acabat gràcies a la intel·ligència de l'Elisenda. L'emoció ha quedat plasmada en el públic i és que, una vegada més, la colla de gegants, grallers, bestiari i diables Parets, amb altres col·laboradors, s'han ajuntat per aconseguir que la llegenda formi part de la realitat de la festa.

La història ha començat explicant que en Marcel és un arquitecte de Barcelona que ve a complir l'encàrrec que li fa el mossèn de Parets, restaurar l'església parroquial destruïda durant la Guerra de Successió. Durant el seu viatge coneix la pubilla de Can Serra, l'Elisenda, de la qual queda bojament enamorat. Pocs dies abans d'acabar la remodelació de l'església, en Marcel s'adona que li falta una pedra per poder completar la seva feina i, sense saber-ho, es deixa ajudar pel mateix Llucifer, a qui ha venut la seva ànima.

La representació, que ha tingut una molt bona acollida, s'ha pogut veure en directe via streaming en la pantalla situada al parc la Linera i al web de l'Ajuntament.

Una mica d'història dels personatges
El gegant Marcel va ser estrenat l'any 1996, a la mateixa vegada que la seva companya Elisenda. Uns personatges obra del geganter Manel Casserras i Boix de Solsona.

L'altre personatge que intervé en tota aquesta història, en Llucifer, també va ser estrenat l'any 1996 per en Manel Casserras, constructor d'aquest gegant.
El personatge del Gall va ser estrenat un any més tard, l'any 1997 per en Jaume Paris i Cristina Martín.

El Bitru és un dels altres participants en la llegenda, va sortir a la llum l'any 1998 construït pels mateixos constructors del Gall.

Per acabar, l'esperat Drac forma part de tota la història, ja que és l'encarregat de donar la benvinguda a en Llucifer.

La Bèstia va ser creada l'any 2005 per Dolors Sans Osette i cada any sorprèn el públic amb noves coreografies de foc que emocionen a tot Parets.

La Pedra del Diable emociona als paretans en l'apassionant inici de la Festa Major
comentaris