28.03.2020 |

Parlem amb el president de Diables Parets, Joan Muela

"La Festa Major d'Estiu de Parets és el moment més important de l'any per a nosaltres"

Diables Parets
Diables Parets
Parlem amb el president de Diables Parets, Joan Muela

La colla dels Diables de Parets és una de les entitats destacades de la Festa Major d'estiu. La primera participació dels Diables ha estat al Toc de campanes i tronada dels Diables, que ha donat per començada la Festa Major. També han actuat a la representació de la Llegenda de la Pedra del Diable. Diumenge faran una cercavila de Diables i Diablets i, dilluns, a les 10 del vespre, faran la Baixada Infernal, el bateig de nous diablets i correfoc. La darrera actuació dels Diables serà el Toc a plegar i la cremada de l'Ajuntament.

Parlem amb el president de Diables Parets, Joan Muela.

Com encareu aquests quatre dies de festes en la que Diables té una agenda plena?
Amb molts nervis perquè tot surti perfectament, que hi hagi les mínimes sorpreses, si més no, controlades i coordinant a tothom en la seva tasca.

Teniu alguna novetat en aquesta Festa Major d'estiu 2018?
Sí, l'estrena durant la representació de la Llegenda de la Pedra del Diable, "la porta de l'infern", per on han sortit les bèsties de foc, les forques i els diablets. Una porta de més de quatre metres d'alçada, feta de fusta i ferro. També estrenem la figura de la Diablesa, amb un nou vestit i amb el protagonisme que es mereix.

Diables Parets teniu un 'racó de diables', dins el parc de La Linera, què suposa aquest racó.
És el nostre espai, el punt de trobada on farem una tabalada, amb teatre de foc per inaugurar-lo i tothom que vulgui pot col·laborar amb nosaltres amb la compra de begudes.

Com serà el Correfoc de Diables Parets?
Tindrem com sempre dues cercaviles, l'infantil, diumenge a les 22 h pels carrers del Barri Antic, que és perfecte pel correfoc, pels seus carrers estrets i on els infants gaudeixen molt. I dilluns el Correfoc, que comptarà amb el bateig de 22 nous diables i hi haurà una sorpresa, ja que celebrarem els 10 anys de la Bèstia.

Quin pressupost té Diables Parets per aquesta Festa major d'estiu a Parets?
La Festa Major d'Estiu de Parets és el moment més important de l'any per a nosaltres i quasi destinem tota la nostra subvenció, uns sis mil euros.

Comentarios