19.02.2020 |

Entrevistem la Carol Badillo d'Illa Carolina abans del concert d'aquesta nit a Parets

"Estem espitosos, la Linera és un molt bon escenari, i Parets un molt bon poble"

Concert d'Illa Carolina a Estrella Damm amb Enderrock
Concert d'Illa Carolina a Estrella Damm amb Enderrock
Entrevistem la Carol Badillo d'Illa Carolina abans del concert d'aquesta nit a Parets

Un disc l'any 2012 remesclat l'any 2013, un segon disc l'any 2014 i un nou llarga durada que ha vist la llum fa uns mesos és el material més graciat de la formació Illa Carolina que ofereix directes molt frescos i amb una melodia igual d'inconfusible que la veu de la seva vocalista, la Carol Badillo que, juntament amb l'Aleix Prats, comencen a trepitjar fort en el panorama musical català.
Escoltar el nou disc d'Illa Carolina és sentir la maduresa que el grup ha obtingut al llarg d'aquests anys, i així ho mostraran avui, diumenge de Festa Major, quan pugin a l'escenari de la Linera a les 23 h per presentar en directe a casa seva 'Bellavista', el seu tercer disc.
Avui toquen a la Festa Major de Parets i la cantant, Carol Badillo, ens ha visitat a la redacció de Clicama.

Illa Carolina arriba al tercer disc amb Bellavista. Què podrem trobar de diferent amb els dos primers?
Nosaltres el sentim més lluminós, més vitalista, amb més punch. A nivell de lletres hi ha més desinhibició, missatges més directes, no hi ha gaire metàfora.

Escoltant les vostres cançons sentim històries que cadascú pot portar-se al seu terreny personal i fer-les seves, però, de què parlen les lletres d'aquest disc?
Parlen de celebració, de sinceritat, d'amistat, de vida, de lluita. Parlen dels estius i els moments que ens han fet com som i que ens acompanyaran fins al final. Hi ha crítica a la crisi humanitària que estem vivint en tots els sentits; a la falta d'empatia, de compromís, de justícia. Hi ha històries que surten de capítols de sèries, de pel·lícules...

Bellavista ens porta històries noves però basades en el passat, el videoclip del single parla per si mateix, com va sorgir la idea d'aquest vídeo, d'on són les seqüències?
És un homenatge als estius de la nostra vida, a la família, i en el meu cas concret; a les Illes Medes. Les imatges són enregistrades a Pals i l'Estartit durant els estius dels anys 1985, 1986 pel meu pare amb una súper 8. Ens venia molt de gust poder-les fer servir amb la cançó. Perquè són la lletra.

Com veus el panorama musical en l'actualitat?, sembla difícil continuar sense molts obstacles.
És un lliure mercat, per tant... la llei del més fort.

Ara toca presentar les cançons a casa, ja saps com agrada la música i la festa al públic de la Linera, esteu a punt?
Molt! En tenim moltes ganes. L'escenari de la Linera és un molt bon escenari, i Parets és un molt bon poble!

I després de les presentacions del disc, què ens té preparat Illa Carolina?
Al setembre estrenem videoclip i seguirem amb la gira 'Bellavista'. El proper concert el tenim el 10 d'agost al Festival Internacional de Música de Cambrils.

Com us sentiu just en el moment abans de sortir a l'escenari, teniu alguna espècie de ritual o acció que es pugui explicar?
Estem espitosos i amb el nervi d'abans de la festa. No tenim més ritual que el d'estar junts una estona abans de començar.

Comentarios