02.06.2020 |
clicama

La Cuca Molla, la nova bèstia de Mollet

La Cuca Molla, la nova bèstia de Mollet

El diumenge 19 d'agost la Festa Major de Mollet estrenarà una nova bèstia: la Cuca Molla. A les 12 del migdia aquest nou element del bestiari festiu de gairebé 9 metres de llargada, portat per una quinzena de nens i un adult, sortirà del seu cau al Casal Cultural, marxarà per la Rambla i el carrer Barcelona fins a la plaça Prat de la Riba acompanyada per bastoners on ballarà per primera vegada. També serà la primera vegada que es podrà escoltar la música que Gemma Rovira ha compost per fer-la ballar.
La Cuca Molla és iniciativa d'un grup de pares i mares vinculats al Casal Cultural que fa temps que els rondava pel cap tirar endavant algun projecte per fer que els infants de Mollet tinguessin el seu propi bestiari al costat del que ja tenen les colles de Torrats o Morats. Ens explica Oriol López, un dels pares impulsors, que els inspirava un llibre de Jacint Torrents i Francesc Serrat, La Cuca japonesa, on un grup de nens construeixen una cuca i la fan ballar.
Van plantejar el projecte al Casal Cultural i aquest va assumir el cost de la bèstia festiva que també es guardarà a les dependències de l'entitat.
El cap de la Cuca Molla és obra de l'artista David Ventura, del taller Ventura Hosta de Navata (Alt Empordà), mentre que l'esquelet ha estat construït per Jordi Rabasa, de Martorelles. El sastre molletà Josep Tarrés és, finalment, qui ha vestit el llarg cos de la fera. També li han fet un llibret on s'explica la seva història i una auca il·lustrada per Gisela Bombilà.
Inicialment, la Cuca Molla sortirà dues vegades a l'any del seu cau al Casal Cultural. La pròxima vegada serà a l'hivern, per Sant Vicenç.

La Cuca Molla, la nova bèstia de Mollet
comentaris