09.08.2020 |

Els imprescindibles de la Festa Major de Parets

Els plats forts contenen música, teatre, foc, ball i castellers

El parc la Linera durant la Festa Major del 2017
El parc la Linera durant la Festa Major del 2017
Els imprescindibles de la Festa Major de Parets

Avui divendres 27 de juliol, a les 19.15 h, es donarà per iniciada la Festa Major d'Estiu de Parets del Vallès. Serà tot just quan comenci el pregó que, enguany, anirà a càrrec del Consell d'Infants del municipi, un òrgan que aporta la seva visió de la ciutat des del punt de vista de la realitat dels més petits. La seva opinió es té en compte a l'hora de prendre decisions que els afecta i, enguany, també han aportat idees per a la Festa Major.

A les 22 h d'avui divendres començarà la tradicional Festa de la Pedra del Diable a la plaça de la Vila, un dels ingredients principals de la festa grossa. Es tracta de la història d'amor entre el Marcel i l'Elisenda, els gegants de Parets. Una representació en directe en la qual participen la colla de diables, gegants, bestiari i grallers. En Marcel és un arquitecte que arriba a Parets per complir l'encàrrec que li fa el mossèn de la vila: restaurar l'església destruïda durant la Guerra de Successió. De camí cap al seu encàrrec, coneix la pubilla de Can Serra, l'Elisenda, de la qual queda bojament enamorat. La història d'amor que sorgeix durant els dies de treball, es veu truncada quan, pocs dies abans d'acabar l'obra de l'església, en Marcel s'adona que li falta una pedra per a poder completar la seva feina magistral. Tot es veurà embolicat per en Llucifer, el gegant que encarna al diable en persona.

Avui mateix tindrà lloc la Nit de Teatre al Carrer, representacions teatrals que tenen com a escenari el carrer. La plaça de la Vila, la Linera i el carrer la Fàbrica s'ompliran de festa amb bandes de percussió, teatre de circ, música, titelles i altres arts escèniques.

De cara al dissabte els actes més esperats són l'Splash Slide, un tobogan gegant que se situarà al carrer Monistrol; el concert de l'Orquestra La Nova Blanes, que començarà a la plaça de la Vila a les 20.15 h; El concert d'Apache, una formació que arriba des de Jaén per oferir un bon grapat de versions de rock al parc la Linera a les 23.15 h, un concert que donarà pas a un altre, el que oferirà La Banda del Coche Rojo a les 02.30 h en el mateix escenari, un grup de versions i animalades a dojo que prometen un show ple de burrades amb èxits del moment.

El diumenge de Festa Major tindrà com a protagonistes un matí ple d'activitats al parc la Linera amb un torneig de futbolí i exhibició castellera. A les 20.15 h hi haurà una audició de sardanes de la Cobla Sant Jordi i, a la plaça de la Vila, a les 23 h, el concert d'Illa Carolina, el grup paretà d'èxit imparable que presentarà el seu nou disc 'Bellavista'. La formació ha expressat les seves ganes d'actuar a casa, dalt de l'escenari instal·lat a la Linera.

El penúltim dia de Festa Major acabarà amb dos dels actes més multitudinaris: Vaparir Tour i la final del Talent Parets. L'actuació del DJ's de Ràdio Flaixbac va omplir l'any passat el parc la Linera de 4000 seguidors i aquest any no rebaixen les expectatives. Per la seva banda, a partir de les 23.15 h a la plaça de la Vila, en directe, i també retransmès per Vallès Visió, tindrà lloc la gran final de la tercera edició del Talent Parets.

El dilluns 30 de juliol tocarà acomiadar la festa grossa de Parets, però abans es podrà gaudir d'un Holi Fest organitzat pel CEM Maria Grever al parc la Linera a les 19.15 h seguit per un show d'Elite Dance i el concert de Friday Mood. A la plaça de la Vila es farà l'esperat castell de focs i un ball amb l'Orquestra Maravella. Els encarregats de tancar amb clau la Festa Major fins al pròxim any seran els Hotel Cochambre, uns imprescindibles al parc la Linera que arribaran a les 00.30 h amb les seves versions que, indiscutiblement, s'han convertit en tot un clàssic de la Festa Major de Parets.

Els imprescindibles de la Festa Major de Parets
comentaris