02.06.2020 |
clicama

Mollet, acollirà tot el mundial de Roller Derby

Les principals potències mundials d’aquest espectacular esport seran a la ciutat en el marc dels World Roller Games

Mollet, acollirà tot el mundial de Roller Derby

Avui s’ha fet la presentació oficial de Mollet del Vallès com a subseu dels World Roller Games Barcelona 2019. Mollet és l’única de les quatre subseus -Terrassa, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú- que acollirà totes les fases de la modalitat de Roller Derby.

El municipi acollirà la espectacular disciplina de Roller Derby, del 9 al 13 de juliol, al Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca. Seran dues competicions: el mundial femení sènior i el mundial masculí sènior. Hi participaran 16 equips de 8 països: Espanya, Japó, Estats Units, Austràlia, Costa Rica, Anglaterra, la Xina i Colòmbia.

El Roller Derby és una disciplina de contacte, velocitat, estratègia i atletisme que es desenvolupa en una pista ovalada entre dos equips de cinc membres, un dels quals intenta anotar punts mentre els altres obstaculitzen als integrants de l’equip contrari.

Mollet és l’única on s’hi disputaran totes les fases de les proves, des de l’inici fins a les finals mundials dels equips femenins i masculins. El Roller Derby és l’únic esport creat per dones i, després, s’hi van incorporar els homes.

L’alcalde de Mollet del Vallès i membre del Comitè Territorial dels World Roller Games 2019, Josep Monràs, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, i el director executiu dels WRG, Marc Caballé, han fet la presentació oficial de Mollet com a subseu dels WRG, a l’Ajuntament. A l’acte també hi han assistit representants del Mollet Hoquei Club, del Club Patinatge Artístic Mollet i de Radical360.

Els World Roller Games són el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de les onze disciplines de Roller Sports com Scooter, Patinatge artístic, Skateboard o Roller Derby. Als WRG hi participaran 4.500 atletes i entrenadors d’uns 160 països, i l’estimació de visitants és de 120.000.

La primera edició va tenir lloc a Nanjing, a la Xina, al setembre de 2017. La segona edició se celebrarà a Barcelona ciutat, del 4 al 14 de juliol, i a quatre subseus: Mollet del Vallès, Terrassa, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú.

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, ha explicat que van voler “treure el mundial de Barcelona per arribar al territori”, com ha passat amb Mollet. Basiana ha comentat que per triar les subseus van tenir en compte els municipis on el patinatge fos actiu. Amb el primer Ajuntament que van parlar va ser amb el de Mollet perquè, segons Basiana, “tenir un regidor d’Esports, que a més és l’alcalde, ens va fer pensar que la ciutat s’hi implicaria”. La celebració d’una de les competicions dels World Roller Games a Mollet representarà una promoció esportiva, de ciutat i econòmica del municipi.

La Fundació Roller Sports és l’entitat organitzadora dels World Roller Games Barcelona 2019, que està constituïda per la Real Federación Española de Patinaje i la Federació Catalana de Patinatge.

Mollet, acollirà tot el mundial de Roller Derby
comentaris